SKOLGATAN

SKOLGATAN
Här härjar jag 3-barnsmamma som började blogga för att berätta om vårat mellersta barn som har downs syndrom

måndag 27 oktober 2008

Nu ska man jobba eftermiddagsvecka då,skönt att sova och få umgås med barnen på morgonen. Vi ska dra in till Skövde och handla nu,tänkte gjort det igår men dom nya affärerna har ju öppnat ute vid maxi och så regna det så det var nog massa folk där. Idag är det nog jag och alla pensionärer...
Ebba är lite snorig,sitter i soffan och tecknar att hon vill se hopp-hatten men det hinner vi inte nu. Lucas leker med sina lego-gubbar och undrar när tomten kommer,han önskar sig ett radiostyrt flygplan,det som är så lätt att köra:-)
Tråkigt väder,nu ska vi ge oss av!

söndag 26 oktober 2008

pappa-hjälp:-)

Idag hjälpte min pappa till med murningen så vi behövde ingen hjälp med Ebba och jag kunde vara inne och städa och laga mat till arbetarna:-).Nu har dom kommit riktigt långt,så långt så cementen tog slut. Tack för hjälpen pappa!




Barnen har haft mys-kväll idag för det har inte blivit av i helgen. Så dom har ätit chips och sett på nils karlsson pyssling på bion:-)




Idag gick min giftas-morbror bort,hjärt-infark det gick jättefort,han var ju nästan 80 år men usch vad jobbigt sånt är. Min mamma är uppväxt hos dom.

lördag 25 oktober 2008

Oj,oj,oj

Vilken dag,jobbade 6-13 sen hem fixa mackor till Lucas och tonfisk-sallad till mig och martin. Sen kom Ebba ny-äten och ny blöja så henne var bara att lägga och sen ge sig ut och hjälpa Martin,mura,såga stenar och hämta cement,phu! Sen in och väcka Ebba och plocka iordning och städa lite lätt. Jag skulle ju laga lax idag hade vi bestämt men jag orkar verkligen inte så vi får köpa nått. Jag fryser om mina fötter och önskar få lägga mig i badet med ett glas vin,så får det nog bli:-)
Imorgon är en ny dag och då ska vi försöka hinna mura tre lager,Jenny skulle kanske ha Ebba på förmiddagen så då ska vi nog hinna det.

Over and out!

fredag 24 oktober 2008

Övertid..

Idag slutade vi en timme senare och imorgon ska jag jobba 6-13,phu vad tråkigt men det är ju kul att det går så bra på jobbet,är ju inte alla industrier som har fullt upp just nu.
Martin har börjat med murningen så här hemma händer det ju grejer också.
Imorgon ska Fia och Fredrik vara barnvakt åt Ebbisen,det tackar vi för:-)så Martin kan jobba vidare ute och jag kan vara på mitt jobb.

torsdag 23 oktober 2008

Nyklippt vovve:-)

Idag hade jag data-kurs på jobbet så jag hämtade inte barnen förrän kl:16,vad jobbigt det var. Jag skulle nog aldrig kunna ha ett jobb där man jobbar dagtid jämt,man hann ju inget på eftermiddagen,bara laga mat,äta ,bolibompa och sova. Ebba la sig kl:18 så hon såg ju inte ens bompa idag,hon hade inte velat sova på dagis men efter maten var hon sååå trött så hon ville lägga sig och det är inte ofta hon svarar ja när man frågar om hon vill sova. Fast jobbar man dagtid så får man ju sova längre än till 5 så det kanske är därför jag var lite slö..

Idag har vi fått sten och grejer så nu håller Martin på att förbereda för murning,inte just nu för nu spelar han bowling men förut gjordehan det:-)

Nu är jag pigg igen och har klippt(rakat) Elsa det blev inte mycket kvar av henne men jag hoppas hon tycker att det är skönt
Före:

Efter:

tisdag 21 oktober 2008

Tecken-kurs

Phu,idag har vi vart på tecken-kurs,Martin ringde mig kl 15 och undra om jag visste det och det hade jag ju självklart helt glömt(den började 17 i skövde). Jag ringde Jenny och hon kunde ha barnen,tack syster! Sen åkte vi in med Urban och Camilla för dom går på samma kurs. Bra att få lite upprepning så man laddas om med lite nya tecken.


Ebba är så jäkla härlig nu,när jag kommer och ska hämta henne på dagis så bara rusar hon fram och låter babba,babba(tror hon menar mamma..:-)) och kramas och pussas.
Men hon har även fått en vilja som heter duga,hon kan bli sur och låtsas-gnälla.


Har inte hunnit nått mer idag men här kommer ett kort på Lucas och Martin när dom hade mys i soffan igår:-)

söndag 19 oktober 2008

Jag ska bli fru Kraft!!

I fredags var vi på Neverstore på bryggan,allt var jättebra och jag hade ju kul som vanligt:-)
Efter ett tag tjata folk på mig att jag skulle fram till scenen och när jag kom fram gick Martin ner på knä och friade. Jag blev ju chockad men väldigt glad! Så nu surfar jag runt på bröllops-torget,spännande. Jag vill att det ska bli i augusti så det är ju bara att börja fixa med allt.
Ska självklart bli 2009-års bästa fest!

I veckan var Fia här och hälsa på,dom ska få tvillingar i december och hon är så fin med sin mage,Ebba tycker den är väldigt gossig:-)



Igår var det lite slött men det är skönt med sådanna dagar ibland. Idag är Martin och Lucas ute och jobbar. Ebba härmas ju med allt man gör just nu och endel är ju bra medans endel är sämre,tex så ligger ju Lucas ofta på soff-kanten och gissa vem som har börjat göra likadant?

Plattan är gjuten

Nu var det längesen jag skrev här men det är svårt att hinna när jag jobbar eftermiddag. I torsdags var betongbilen här så Martin,Johan och Jonny jobbade på så bra. Här kommer lite bilder:

söndag 12 oktober 2008

Lekparken

Idag har Lucas vart ute från 9:30 till 18 utan att ha vart inne en sekund,han ville tillomed äta lunchen ute. Han har spikat,sågat,vart i lekparken och lekt med Elliot,Jacob och Filip. Sen fick vi ta in honom så blev det mat och bad.

Jag,Ebba och Elsa var ju med i lekparken,vi hade med en tennisboll och kasta till Elsa. Jag tror inte det finns någon hund som är sämre på att söka än hon:-). Ser hon inte vart bollen tar vägen så springer hon bara omkring och kan missa bollen fast den ligger 20 cm från nosen,hon är för söt!
Efter lekparken gick jag,Ebba och Elsa på promenad,vi tog med mamma och hennes hund Siri på vägen,det var riktigt skönt väder idag och så fint med höstfärgerna överallt.
Det går framåt i gropen..




Igår fick vi ta hit brandbilen och spola igen,men nu funkar det fint så nu kan jag tvätta utan att det blir fullt med vatten på golvet.
Martin har jobbat på bra och fått ut armering,värmeslang och rör för elen,med lite hjälp av Johan och Fredrik.

fredag 10 oktober 2008

Fredags-mys


Idag är det fredag och nu är det riktig höst,jag tycker det är mysigt. Vi har tänt ljus överallt några med lite doft och några utan.






Barnen har också mys,bolibompa,chips,godis och dricka:-)




Martin är väl den i familjen som inte har höstmys,han känner bara av höst-regnet:-)men jobbar på så duktigt.


Och förresten idag kom mina Ugg:s,dom var perfekta!

torsdag 9 oktober 2008

Ds-träffen idag var väldigt trevlig,vi sjöng,lek och drack kaffe. Jag var duktig och hoppa över kaffebrödet och det var inte vilket kaffebröd som helst,det var wienerbröd,jag älskar wienerbröd!

Nu ska Martin iväg och spela bowling,hoppas dom spöar det andra laget rejält:-D

Jag ska ägna mig åt sjukhuset,du är vad du äter och lyxfällan så jag har fullt upp.
Ebbas nya favoritlek är att gå runt med min gamla väska och lägga ur och i grejer,här kommer en bild på Ebbisen med väska:

Mina duktiga bygg-grabbar:-)






onsdag 8 oktober 2008

Idag fick vi veta att Jenny kommer att vicka för Johanna nu när hon ska vara mamma-ledig. Jag vet att Jenny och Ebba kommer passa som handen i handsken:-)ihop,kunde inte få en bättre assistent.

Annars har det inte hänt så mycket,jag har vart hemma med barnen för Lucas har haft krupp-anfall men nu är han i full gång,är ute och snickrar och Martin är ute och fortsätter med bygget. Ebba tittar på sång-hatten,hon härmar dom hela tiden,tror det är jättebra för hennes tecken-träning. Jag har även beställt kika på Ika,hoppades det skulle komma idag men det gjorde det inte. Jag har lagat två olika gi-rätter så nu kan vi smaska,jag åt kassler med broccoli och ost-sås,det var så gott och jag blev proppmätt och trött så jag la mig och vila medans Ebba sov och Lucas kolla på tv. Sen lagade jag typ köttfärssås som Martin har ätit.


Jag har ju även beställt så snygga(hoppas jag)stövlar från Australien som jag väntar på,jag vill ha dom nu!! Det är ju UGG och jag tror dom är väldigt sköna.


Imorgon kommer Camilla och Tuva och hämtar mig och Ebba så ska vi åka på ds-träff i Skövde,det är alltid trevlig.
Lucas ska vara hos moster Jenny under tiden. Tack Jenny!