SKOLGATAN

SKOLGATAN
Här härjar jag 3-barnsmamma som började blogga för att berätta om vårat mellersta barn som har downs syndrom

lördag 31 januari 2009

Spöke


Nu är det party johan blev jätteglad,så kul! Imorgon kommer ni se bilder från denna roliga fest!

Fest


Idag har jag inte vågat bloggat,vi skulle överraska johan med en riktig fest:) det blev lyckat! mer info kommer imorgon.

fredag 30 januari 2009

Jönköpingsbesök

Nu har Emma,Tuva och lilla Alva vart här på besök,det var kul vi ses inte så ofta tyvärr. Dom letar hus i och omkring Hjo så om någon vet nått bra hus som ska säljas så kan ni ju hojta till för jag vill gärna ha dom närmare mig:-) Jag och Emma har kännt varandra sen vi var runt 5 år,vi lekte typ varje dag tills vi började sjuan,då började vi i en ny klass och umgicks med fler,men innan det var det bara VI:-D!


Vi har inga planer ikväll,ska äta nått och se på film,ska bli skönt.
Hoppas ni får en trevlig fredagkväll!

Tips

Jag fick ett tips av Emma att ha godstart.se som startsida,då skänker man pengar varje gång man klickar in:http://www.godstart.se/setstartsida.php Jättebra!

torsdag 29 januari 2009

Somna inte...

Ni måste se filmen jag fick av Hanna,jag har sett den nu och jag satt och var arg,smålog och sen kom det lite tårar också men det var för att hon var så söt:-) Tack än en gång Hanna,den var jättebra!

Jaha då var det torsdag..

Har inget att skriva om idag för det har inte hänt nått. Jag och Ebba har vart hos frisören,vi blev nöjda som vanligt men vi toppade bara. Lisa visade mig hur jag ska göra för att flika ut håret sådär fint när jag plattar håret så idag ska jag bjussa på en egobild:-)

På väg till Lisa:


Såhär fin blev Ebba(lite snorigt var det visst..)


Och här är jag:


Jo förresten så har jag köpt ett par tuffa nova star-jeans och en molo-tröja till Ebba,fynda på tradera,eller fynda vet jag inte men jag ville att hon skulle ha dom:-)






Nu ska jag lägga mig i sängen och se på filmen vi fick av Hanna,tyvärr ganska stor risk att jag somnar...

onsdag 28 januari 2009

Gympa

Idag efter dagis var det ju gymnastik,jag försökte ta några bilder men det var svårt att få någon bra bild för dom rör sig hela tiden och jag måste hjälpa Ebba med det mesta:

Lucas drar sig fram:

Ebbisen på en tjockmadrass:

Grodhopp:


Har inte hunnit mycket mer idag,lagat mat och badat:-)

Jag har börjat få ont i halsen så nu ska jag trycka i mig c-vitaminer och lite glass tänkte jag...

tisdag 27 januari 2009

Film


Glömde berätta att det låg en film i brevlådan idag. Det var den här:http://www.lovefilm.se/film/51978-The+Memory+Keeper

Tack så jättemycket Hanna för filmen,Hanna har en lilleror som har downs så hon vet en hel del om hur det är:-)

Jag har inte hunnit se filmen än men hoppas hinna det imorgon.

Tisdag

Efter fikat hos Fia åkte vi hem och laga mat,lagade ett recept från Ylvisens blogg som har blivit en favorit här hemma:http://ylvisen.blogspot.com/2009/01/flskkotlett-och-panacotta.html

Sen kom Karin och Anders på besökså då blev det lite kaffe igen,trevligt att träffa dom var så längesen sist. Dom ska ha bebis i Juli,kul!

Nu har jag precis kommit hem från en promenad med Fia och tvillingarna. Skönt att röra på sig,jag hade tänkt att åka till gymmet men det får jag kanske ta imorgon istället:-)

Idag har dom firat Ebba på dagis,hon fick ett gulligt armband som hon tyvärr har dragit sönder så jag ska laga det. Ebba bjöd på päronsplitt.


Här kommer en bild på mina nya skor,tyckte dom var fina och passar både till kjol och jeans,kul med klack också:

Fika


Nu är vi och hälsar på hos Sofia,Axel och Wilmer. Dom har på sig kläderna som dom fick av oss,så fina:).

måndag 26 januari 2009

Nu!

Satte mig och skulle bara kolla en grej på nätet sen råkade jag kolla om min blogg funka nu och då gör den ju självklart det,NU när jag skulle gå och lägga mig,kommer säkert bli sittande här nu,är så svårt att slita sig och tiden bara ramlar iväg..

Ikväll har jag och Elsa vart på promenad sen tog jag ett varmt bad och ja,boken damp i vattnet några gånger.

Imorgon ska Ebba ha med sig glass till dagis och fira hennes födelsedag,lite sent men Jenny(Ebbas assistent)var sjuk förra veckan och vi ville ju gärna att hon ska vara med.

Nu ska jag spana runt på alla blogginlägg jag missat.

Strul


Nehe jag som trodde internet funkade nu men det gör det inte.. Martin har ringt och pratat med dom och det ska komma igång imorgon. Jag har iallafall hjälp i köket,vi lagar broccoligratäng och ugnsbakad falukorv,jag använder den med mer kött i=bättre gi. Skriver mer sen.

söndag 25 januari 2009

Shopping och kalas nr 3

Idag har jag och Lucas vart i Skövde,vi skulle handla mat men det blev en sväng i dom andra affärerna också. Vi köpte ett hårband till Ebba och till mig blev det leggings och skor.

Titta vad fin hon blev i sitt hårband:


Sen har vi haft kalas nr:3 idag,mamma och pappa var ju sjuka när vi hade kalas så idag kom dom och fira Ebbisen. Hon fick en hund och kläder. Lucas fyller ju inte år än men han fick också paket,vilket var väldigt uppskattat,han fick ett fiske-spel:
Värsta hollywood-kändisen med shoppingkasse och en liten hund:-)
Fiskarn:

Äntligen!

Nu funkar det igen men nu hinner jag inte skriva återkommer ikväll,mina föräldrar ska snart komma och fira Ebba dom var sjuka när vi hade kalas. Jippi vad kul,sen ska jag spana runt på mina favvo-bloggar!

Kaffe


Skulle inte klara mig utan kaffe:). Nu är jag och Lucas i Skövde,dumt att bryta ett vinnande koncept så vi har självklart köpt en happy meal. Ska snart ni och storhandla. Nej internet funkar fortfarande inte...

lördag 24 januari 2009

Frisk


Idag är Lucas frisk och pigg,skönt. Nu har jag målat klart alla plankor,vart och handlat,badat och nu lagar jag mat. Ikväll blir det lasange,jag var så sugen på det. Trevlig lördag-kväll på er.

Japp då var det dax igen


Här ska målas! Jag kan fortfarande inte läsa ändras bloggar och inte min heller så jag har nog massor att kommentera inne hos er andra sen. Nu ska jag sätta igång.

fredag 23 januari 2009

Internet strul


Internet funkar fortfarande inte,det är bara vissa sidor som inte funkar och det är ju självklart min blogg:(. Idag har vi haft det lugnt,Lucas är inte kry ville inte ens äta pizza,men vi har ju en liten fröken som äter mer än gärna hans bitar också:). Idag har jag och Ebba badat,hon är så mysig,ligger i min famn med fingrarna i munnen och bara njuter. Sen har vi spelat spel,Lucas fick ett av Linus i julklapp,det var kul sifferträning,bilder har jag tagit men dom får ni se senare. Nu ikväll har vi slappat och kollar på film,wallE. Han är så söt. Trevlig helg nu mina lärare så håller vi tummarna för att detta mobilinlägg blir bra och att internet funkar imorgon. Kram

Sjukdag


Det är något fel på internet så jag kommer inte in på bloggen. Men jag skickar en liten mobil-hälsning och hoppas det funkar. Idag vakna Lucas med krupp och jättevarm,han tog medicin,har vart svårt att få i honom det förut. Men nu har han kanske märkt att man blir bättre. Jag hoppas hans krupp växer bort snart för det är riktigt otäckt. Idag ska vi alltså bara ha en slappar dag med täcke i soffan och film på tv. Hoppas jag kan komma in på min blogg sen,och alla andras jag följer för det är ingen som funkar och jag får abstinens:).

onsdag 21 januari 2009

Uppdatering från dagen

Oj mitt förra inlägg blev inte så bra,men nu kan man läsa vad jag hade skrivit:-)

Idag har Ebba haft på sig sin andra fina klänning som hon fick av Axel och Wilmer med familj:

Tänkte visa hästen och det fina kortet Ebba fick av Meja idag.

Meja var inget blyg för Martin:-)

Skickar ännu en hälsning till stackars Jenny som fortfarande har feber,vila nu så tar vi nya tag nästa vecka:-)

Nu är jag trött,vi gick upp kl:7 imorse,jag tycker det är skönt att komma upp så man hinner fixa lite innan det är dax för jobb. Men nu ska jag gå och krama kudden.

Blivande svenne


Så här ser en tub ut från början:). Intressant va? Detta är alltså en blivande svennes kaviar.
Nu ska jag fortsätta arbeta,min maskin går bra idag,det är skönt men tiden går rätt långsamt. Jag tycker bäst om förmiddagsveckan men det är skönt att vara ledig på fredag.

Besök


Idag har vi haft besök av Meja och Johanna. Meja är så otroligt söt och det är full fart på henne. Ebba fick paket,my little ponny häst,tack! Nu ska jag jobba men jag skriver mer sen.

tisdag 20 januari 2009

Award



Jippi jag har fått en award till,denna gången från cp-mamman Towe:http://cpmamman.blogspot.com/,har ni inte läst hennes blogg så gör det! Hon skriver helt underbart bra! Tack så mycket.


Jag delade ju precis ut mamma-awarder för ett tag sen så nu behåller jag den här själv tills jag hittar någon ny fin mamma-blogg.
Jo jag har ju en ny i min lista så hon får denna:Dröm blir till verklighethttp://camilla-livetomoss.blogspot.com/

Sol


Idag gick vi till dagis. Ebba gick nästan halva vägen själv,hon höll i Elsa och då blir det roligare. Solen sken och det känns nästan som vår,väldigt motiverande att gå in i en fabrik:).

Presenterna

Här kommer en bild på dom fina grejerna Ebba fick:
Idag har hon på sig klänningen hon fick av Tuva med familj:
Lucas är pigg idag så det blir dagis,jag och Ebba ska köra Ebba-träning,hoppas hon är lite mer sugen på att samarbeta idag.
Nu ska vi åka iväg och lämna Lucas,skriver mer sen.
Yes nu kan jag mobilblogga:-) Sköj!

Godnatt alla mina söta läsare!

Mobil


Nu ska vi se om jag lärt mig detta. Skickar en bild på tuberna jag kört idag:)

måndag 19 januari 2009

Stess

Idag hann jag inte blogga innan jag var tvungen att gå till jobbet,måste lära mig blogga från mobilen,ska kolla på det sen.

Jag vill skicka en hälsning till stackars Jenny H som är hemma och är sjuk,krya på dig!

Tror jag har haft besökrekord idag,det är ju jättekul!

Jag och Ebba var på maxi och handlade innan hon skulle till dagis idag,det blev lite stressigt men hon åt mcdonald mat och var väldigt nöjd. Jag var tvungen att storhandla,vi hade inget hemma bara bullar och kakor och det kan man ju inte leva på,inte för länge iallafall:-)

Lucas hade vart hängig ikväll sa Martin så vi får se hur han mår imorgon,han har haft lite hosta,hoppas han slipper den otäcka kruppen.

Det har alltså inte hänt mycket mer,vi har massor att göra på jobbet så det ska kanske köras igång ett helgskift,det vill inte jag jobba men det är kul att vi har mycket att göra:-)

söndag 18 januari 2009

Ebbas dag kalas nr2

Imorse väcktes Ebba med paket i sängen,det blev ett hello kitty-pussel och nya pennor.


Sen har vi gjort tårta,pusslat nya pusslet,målat,sovit middag och på eftermiddagen var det dax för kalas. Hon fick så mycket fint,klänningar,piano och servis. Jättefina kläder och roliga leksaker,hon tackar så mycket!
Tvillingarna var här,jag tror det här är Axel men jag är inte säker..:-):
Och detta är nog Wilmer:
Tuva var här:
Jenny och Sofia i bakgrunden:
Hon fick ett fint piano:
¨
Tårtblåsning,gick inte så bra idag heller:
Grattis Ebba!


Idag blir hon 3 år våran underbara prinsessa.


För 3 år sedan just nu låg vi inne i förlossninsrummet och hade fått beskedet,downs syndrom. Herregud vad det snurrade i mitt huvud,jag hade fått världens finaste tjej men hon var ju inte det jag hade tänkt mig. Jag undrade när jag skulle märka att hon var annorlunda,för när hon låg där i min famn så var hon ju min bebis,min helt underbara bebis. Hon var ju inget annorlunda,hon lukta bebis,hon bajsa bebisbajs och jag satt och titta på henne i timmar. Vi träffade en sköterska på bb som hade en egen ds-tös,hon sa att vi 6-7 mån börjar man märka skillnad när dom brukar lära sig sitta.

Vid 6 månader så hade redan alla dom där frågorna försvunnit,man lärde sig att det kommer i Ebbas takt och det är riktigt skönt. Man har inga krav på henne,klarar hon inte av en grej så tränar man extra på det men det är inte säkert hon klarar det ändå,men vad gör det. Är det nått hon klarar utan att man har förväntat sig det blir glädjen stor,klarar hon nått vi har tränat på i kanske ett halvår blir glädjen så stor så det går inte att beskriva. Ebbas liv är ett äventyr utan mallar som ska följas,en spännande resa.

Idag är jag bara tacksam över denna gåva vi fått,hon är så underbar det går inte beskriva i ord min känsla till henne. Vi har även träffat nya vänner som jag aldrig skulle ha fått in i mitt liv annars. Tänk att en sån liten tjej kan ge så mycket kärlek och känslor. Idag blir prinsessan 3 år,grattis mammas älskling!

lördag 17 januari 2009

Kalas nr1

Då var vårt lilla släktkalas över,blev ju väldigt lugnt och trevligt.
Eftersom vi inte blev så många gjorde jag en kaka som vi hade som tårta istället,imorgon ska jag göra en prinsess men idag blev det en norrlandskaka som jag har hittat inne hos Ylvisen:

Titta vad fin hon blev i tröjan från Felix<3

Victor:
Wilma:
Jenny:

Ebba försöker blåsa ut ljusen...
..gick inte så bra så Lucas hjälpte till:
Ebba med gammelfarmor Britt:
Lucas med gammelmormor Linnea: