SKOLGATAN

SKOLGATAN
Här härjar jag 3-barnsmamma som började blogga för att berätta om vårat mellersta barn som har downs syndrom

söndag 31 januari 2010

Bio


Nu ska vi se på Alvin och gänget 2. Mycket folk för att vara i Hjo.

lördag 30 januari 2010

Kalas!

Paketöppning


Tårtblåsning


Lucas och Linnea gör spagetti och köttbullar


4års och 6års kalas har vi haft idag,det var bara föräldrar,syskon,syskonbarn,gammelfarmor-mormor men ändå så blev vi 18 pers,så det var fullt i vårt lilla hus,men det gick bra.


Dom fick massa fian saker och jag fick också ett paket av svärmor,det var denna boken:
Handlar om en familj som fick ett barn med ds på 50-talet,HÄR kan ni läsa mer om den.


Nu ska vi se på Robinson,trevlig lördagkväll på er!

fredag 29 januari 2010

Bullbak


Dom får turas om att pensla,det är ju så kul...

Helg igen

Vart tar veckorna vägen,det går så fort?

Idag är det städning som gäller,imorgon ska vi ha kalas för Ebba och Lucas,Lucas fyller ju 11 feb men vi slog ihop deras kalas iår. Kanske blir lite bakning sen också,imorgon ska jag göra 2 prinsesstårtor,en rosa till Ebba och en grön till Lucas. Kanske ska göra ett tåg,fick en rolig kakform av Emma i julklapp.

Vi är lite halvkrassliga allihop,förkylda men ingen feber så jag hoppas det är nått som går över fort.

Vad skönt med fredag,det snöar lite idag,jättefint:-)

onsdag 27 januari 2010

Det är ju ingen som kan säga att vi inte haft en vit vinter i år


Jessica och Ebba-dag


Blev det idag,Lucas får gå extra tid på dagis på onsdagar och torsdagar för att dom ska träna extra med hans språk,känns så bra att dom hjälper oss. Idag har han 5-årsgrupp,dom skulle åka pulka och ha med sig fika. Jag och Ebba har latat oss men nu lagar vi tacogratäng.

V.30


Vecka 30
Barnet:
38 cm lång och ca 1.5 kg tung. Barnets hjärna utvecklas och växer. För att få plats veckar den ihop sig allt mer och bildar dess karakteristiska vindlingar och flikar. Barnets lungor är nästan helt utvecklade och det övar på andningsrörelser genom att höja och sänka bröstkorgen.

Mamman:
Kanske känner du att barnet hickar? Antagligen har ni påbörjat eller kanske redan slutfört någon föräldraförberedande kurs. Det är ungefär 2 månader kvar till förlossningen och mötet med ert lilla barn närmar sig för varje dag som går. Det är mer påtagligt ett barn du bär på, det blir allt större och starkare. Det är naturligt att föreställningarna om barnet och tankarna på hur en vardag med barnet skall bli ökar. Många kvinnor klagar över en tilltagande trötthet. Var noga med att äta bra näringsrik mat, att sova ordentligt och se till att du håller koll på ditt järnvärde. Prioritera en stund ute i friska luften varje dag. Inaktivitet och näringsbrist på grund av en felaktig kost leder bara till ännu mer trötthet och krämpor i kroppen. En del kvinnor får känningar av bäckensmärtor. Der är en hormonell påverkan på alla fogar och leder, framför allt bäckenet. Det är helt naturligt och ändamålsenligt eftersom det ger förlossningskanalen större möjlighet att bli elastisk och vidgas vid förlossningen. En del kvinnor upplever det som smärtsamt, de får svårt att gå och blygdbensfogen blir mycket öm. Det börjar bli tyngre och du kan känna dig känslig och ha lätt för att gråta vilket inte alls är konstigt. Du går in i den sista delen av graviditeten och det ställer stora krav på dig, både fysiskt och psykiskt. Lyssna till din kropp, var snäll mot den och ha tålamod. Det här är en speciell tid i livet. Sannolikt gör du inte om det så många gånger. Glöm inte att ta en paus mitt på dagen. Lägg dig ner och vila med benen högt mellan varven.

tisdag 26 januari 2010

Full fart hela dagen


Idag har jag vart hos frissan,jag är så nöjd,klippte upp lite i nacken. Efter det var det dax för tandläkaren,inga hål och allt såg bra ut så nu blir det inte förrän om 1,5 år nästa gång. Barnen har vart med mig,det har gått superbra,dom fick klistermärken av tandläkaren för dom var så duktiga:-).

måndag 25 januari 2010

Snö-ängel


Lucas har vart ute och lekt själv idag,brukar inte vara så lätt att få ut han om han inte har någon att leka med,men idag gick det bra. Fast det är kallt -7.

Haiti


Jag får så ont i hjärtat när man får se bilder från Haiti just nu,jag och Martin har skänkt pengar men vi gjorde det inte förrän i helgen. Tänk när tsunamin i Thailand var då skänkte man pengar direkt och tyckte det var hur hemskt som helst bara för att det var massa svenskar där,men det är ju faktiskt lika hemskt vilken katastrof som än händer.

söndag 24 januari 2010

Jessica och Lucas-dag


Idag har jag och Lucas handlat i Skövde,när vi kom hem blev vi badsugna men nu är det dax att gå upp och fixa lite kvällsmat. Ikväll ska jag och Martin se på en sommar med Göran,hoppas den är bra. Snabba cash var iallafall riktigt bra!

lördag 23 januari 2010

Lördag

Skönt med helg!

Idag har jag och Lucas bakat bullar,en sort med blåbär och en vanlig kanelsnurra.


I eftermiddag har Jenny(Ebbas assistent)vart här och firat henne,hon fick en Pippi-bok och blev så GLAD!


Snart ska jag,Fia och Sofia åka till Skövde,äta på Mangos och gå på bio,snabba cash

fredag 22 januari 2010

Fredagsmys

http://www.youtube.com/watch?v=0TcILZ2446c

Är vad vi har haft och ska fortsätta med idag:-) Tacos stod på menyn som alla i familjen gillar.

Har haft en lugn eftermiddag efter jobb och dagis,jag och Ebba somnade en stund på soffan. Sen har Ebba målat i sin nya målarbok. Lucas fick en ny film av Martin så han kollade på den,G-force

Jag har fått fina rosor av min man idag,han är ju för söt♥,ikväll ska vi se en ny Wallander!

torsdag 21 januari 2010

Tjejkväll

Har vi haft här idag. Anna som tyvärr inte kunde vara med på vårt bröllop för hon var i usa då ville kolla på våra kort,det är kul att få visa dom för man kände sig så snygg den dagen(mycket tack vare Lisa-frisören:-)). Sofia och Marica var också med,vi har ätit pizzeria-mat,choklad och pratat,det var trevligt.

Lucas och Ebba fick paket av Anna,Ebba fick kritor och målarbok,Lucas fick Tobbe trollkarl-kitt som vi får träna oss på imorgon:-)
Imorgon är det redan fredag,jag slutar ett så skönt!

onsdag 20 januari 2010

Gympa

Idag var vi på gymnastik för första gången detta året,Ebba var superlycklig när vi kom dit och både hon och Lucas gillar gympan.

Nu ikväll har Emma vart här,en jobbarkompis till mig,hon är så rolig och snäll. Jag är glad att vi jobbar ihop för hon lyser upp min jobbvardag:-).
Här bjuder jag på en bild av henne i jobbkläderna:-)

tisdag 19 januari 2010

Fullt hus


Wilmer hjälper till att stoppa in nappen på Emil.

Axel har blivit en stor kille.

Idag var vi en sväng hos Fia,Axel och Wilmer,Fia hade bakat gott bröd,hon är för duktig:-)!


Sofia,Linus och Emil var också där så det blev mys med mina båda Sofior idag♥. Det var full fart på alla barnen,kommer nog bli fullt ös i Sälen då är det 2 barn till,men det blir skojigt!

Nu badar barnen och ska i säng,Ebba är så trött nu,jobbigt med förmiddagsveckan,men jag gillar att vara hemma på kvällarna.

måndag 18 januari 2010

Ebbas dag

Nu sover sessan efter en dag med lite kalas,imorse väckte Martin och Lucas henne med paket innehållande en matstol och skötväska till hennes docka,jag var ju tyvärr redan på jobbet så jag missade det:-(.
Sen bjöd hon dagis på glass och där hade hon fått ett gossedjur.
När vi kom hem hade hon fått paket från sin blivande man FELIX det var en tuff jeansklänning.

Nu ikväll har Johan,Sofia(hennes faddrar),Felix,Linus och Emil vart här på ett minikalas,vi ska ha ett släktkalas om 2 veckor för både Ebba och Lucas som fyller i feb. Av familjen Hofstöm/Davidsson fick hon en elvisp som hon hade önskat sig(eller jag:-)),jättesnygg!


Visst är dom allt lite lika? Lika söta!
Ebba tackar för alla grattiskommentarer i förra inlägget!

7:33


För 4 år sedan idag föddes världens bästa Ebba,grattis till henne:-).

söndag 17 januari 2010

Agnes har blivit en stor tjej..


Hon tar några steg nu,duktiga kusinen:-). Fast Ebba tycker nog hon är liten för hon tecknar bebis åt henne..

fredag 15 januari 2010

Göteborg


Lucas somna i bilen efter att vi ätit på mc donalds,han klistrade sig så fint i ansiktet:-). Nu är vi hos Hanna och Martin,trevlig fredagkväll på er:-)

torsdag 14 januari 2010

Så mycket kärlek


Som det finns i Ebba går inte att beskriva. Hon ger så mycket,det går inte att förklara för folk som inte känner henne. Men det är nått helt otroligt,speciellt och underbart att få dela livet med denna tjej! Första gången vi träffade Ebbas bvc-sköterska så sa hon att dessa barn är "änglarna på jorden" och jag kan bara hålla med,dom sprider en härlig stämning:-)

onsdag 13 januari 2010

Fika-mys


Frukost med söta Sofia och Emil,så trevligt att fika och prata. Perfekt att träffa mina mamma-lediga vänner på förmiddagen när jag jobbar kväll,snart är ju jag med mamma-ledig och då kan vi "hänga" varje dag♥.


Det är så fint ute nu,rimfrost på träden och lagom kallt.



tisdag 12 januari 2010

V.28


Idag har vi vart nere på mvc,kolla blodtryck=bra,sf-mått(heter det va?)=26,vikt=+5kg sen inskrivningen,järn=något sämre,måste bli bättre på att ta mina tabletter,hjärtslag=140. Känns helt ok alltihop,Lucas och Ebba var med så Lucas fick hplla i apparaten som mäter hjärtslag:-)

måndag 11 januari 2010

Ny vecka


Idag åt vi frukost med Emma och Alva på vete och råg,gott. Det är så skönt väder nu,snart ska jag få min vardagsmotion=promenad till jobbet,rätt lagom med min mage:-)

söndag 10 januari 2010

Shopping


Blev endel handlat idag,tyvärr inte så mycket vi ville men vi hittade inte så mycket som passa oss. Blev iallafall 2 fönsterlampor,som på bilden,den stora modellen,vi tyckte dom var fina,gilla den röda sladden. Sen blev det en vit lampskärm,överkast och lite nya blommor mm. Vi var i Jönköping och lamporna hittade vi på Severins möbler dom har mycket fint jag kan tänka mig att ta med till mitt hem:-)

Barnen var hos farmor och farfar så jag och Martin har haft en heldag helt själva. Nu är huset städat och nya grejer är på plats,så skönt.

Imorgon ska vi äta frukost med Emma och Alva,ska bli trevligt. Nu ska jag se några avsnitt av desperate housewives!

lördag 9 januari 2010

Martin och Jessica-skryt,med all rätt!


Idag har jag och Martin röjt,vi började igår med att Martin slängde massa tom-lådor från julklappar mm. Idag fortsatte vi,Martin har rensat på övervåningen,vi hade en hel hög med grejer i sovrummet där han har gjort så fint och burit ut julgrejer till vinden,tagit ner gamla fönsterlamporna. Jag har rensat i köks-lådor och skåp och frostat av frysen vilket var behövligt,perfekt nu när det är lika kallt ute som i frysen. Nu känns det så skönt att öppna lådor och skåp. Imorgon ska vi fortsätta med en riktig städning och kanske inhandla lite nya blommor och lampor mm.

Mina söta Sofior♥♥ var förbi en sväng och hälsa på,dom var ute och gick,jag hade precis vaknat och så är det ju så kallt så jag orkade inte gå med.

Nu ska jag kolla på Robinsson,har missat massa avsnitt men Martin kollar på hockey här nere och det tycker inte jag är så kul.

fredag 8 januari 2010

Sparkar

i magen för fullt,supermysigt! H*n buffar för där inne och jag trivs så bra med att vara gravid. Detta är ju sista gången jag är gravid(man kan aldrig säga aldrig)men 3 barn känns helt rätt för oss. Även om man vill se vad som gömmer sig där inne och dagarna fram dit ska gå fort så vill jag njuta av att vara gravid också,man kommer ju aldrig få uppleva dessa sparkar och tryckandet mer.
Visst är man otymplig,tröttare och orkar inte lika mycket men ja,jag trivs med livet:-)!

torsdag 7 januari 2010

Överlevde

första jobbdagen gick faktiskt bättre än vad jag trodde,svårt att somna igår och vakna massor och kolla på klockan,men inte allt för trött när klockan pep 4:40. Den här ledigheten har vi sovit längre och mer än vanligt:-).
Fredag imorrn igen:-)

Lucas och Ebba hade haft det jättebra på dagis,Ebba är helt slut och somna i bilen från dagis.

Snart ska vi äta lasange,mums! Ville bara berätta att jag överlevde:-)

onsdag 6 januari 2010

Sälenmys


Blev väldigt trevligt igår,Karin hade lagat helt otroligt god mat,nu har vi skrivit matsedel för veckan,ute i god tid,vi ska åka i mitten av mars:-). Martin drack några öl,ni ser ju att han tycker det är gott;-). I morse fick jag frukost på sängen av Martin,sen låg jag och kolla på desperate housewives,ser alla avsnitt från början,dom är superbra. Imorgon ska man gå upp tidigt igen,är ju bara 2 dagar sen helg så det ska jag klara. Idag har vi en slappardag.

Pulka


Snön verkar aldrig ta slut,jag gillart!

tisdag 5 januari 2010

Ebba


Och jag umgås på deras rum. Lyssnar på sånghatten och läser böcker. Hon började dagen med ett bad och just nu står Lucas i duschen. Det snöar idag med,så fint. Snart ska barnen till farmor och farfar,jag har fått ont i halsen så det blir nog ett bad innan vi ska iväg på sälenmys:-).

måndag 4 januari 2010

Trött

Har jag vart idag. Jag och Martin har vart i Skövde,barnen var hos farmor och farfar så jag gick lite för mig själv och kikade lite men orkade inte kolla så mycket,är ju inget kul med kläder just nu. Vi tog en fika på gräddhyllan sen handla vi lite på maxi.

Har börjat med järntabletter idag,hoppas jag blir piggare. Imorgon ska barnen sova borta för jag och Martin ska till Karin och Anders,det är Sälengänget som ska dit,ska bli trevligt:-)

Så här ser min graviditet ut
Beräknat förlossningsdatum: 2010-04-10
Barnet blev till omkring: 2009-07-18
Du är i vecka: 27
Du är i månad: 6
Antal graviditetsveckor och dagar: 26 veckor 2 dagar
Antal dagar kvar till förlossningen: 96

Tindra


Jenny är här med deras nya hund. Elsa försöker fostra henne...:-)

söndag 3 januari 2010

Sovmorgon

Idag vaknade vi klockan 11:15,Lucas som brukar vakna tidigast sov ju borta. Det var så trevligt hos Fia och Fredrik igår,vi var nog där till tolv-slaget.

Vi har vart ute hos mina föräldrar,fikat och haft det lugnt idag.

Snart kommer min mor och far hit så ska vi beställa mat,kina eller pizza,vet inte vad jag är sugen på men hungrig är jag. Sen har vi lånat buzz av Johan och Sofia så det ska vi spela ikväll.

Jätteroligt spel!

lördag 2 januari 2010

fredag 1 januari 2010

Snöhögen på torget är rolig


Bilder från 2009

Januari

Ebba fyller 3 år

Februari

Johan fyller 30,fest på bryggan

Lucas fyller 5

Mars

Martin fyller 33 år


Agnes kommer till världen

Jag fyller 30 år
Vi åker till Sälen

Lucas går i skidskola

April
Åker jag,Ebba,Ylva och Felix till Sundsvall
Maj

Jag och Fia har en tjejhelg i Stockholm
Lucas skruvar väggar
Grillkväll på dagis
Juni
Bad hos Camilla och Urban
Svensexa
och möhippa
Juli♥
Vi gifte oss!
Var i Astrid Lindgrens värld
och humor-festival i Halmstad

Augusti
Jag och barnen hälsa på mormor och morfar i smögen
Lille Emil kom till världen
September
Bjöd på härligt väder
Barnens rum blir målade
Oktober
Rivning av tvätt och toa
November

Jag är i Ullared och handlar julklappar men endel lekte vi med direkt
December