SKOLGATAN

SKOLGATAN
Här härjar jag 3-barnsmamma som började blogga för att berätta om vårat mellersta barn som har downs syndrom

söndag 28 februari 2010

Grattis Felix


Idag fyller han 4 år,hipp,hipp hurra,av oss fick han Pippis häst och en Svea-tröja,ni ser båda på bilden,var svårt att få en bra bild för han ville inte vara still:-)
Vi lämnade Västerås i förmiddags,åt på mc donald i Örebro,resan gick fint,barnen var vakna hela tiden så Ebba sov en stund när vi kom hem.
Jag har badat och slappat,Martin och hans pappa har satt upp gips på väggar,lagt golvskivor i hallen och öppnat upp ut till utbygget,det kommer bli superbra.
Nu ska jag se slutet på 5-milen och tack familjen Boman för en trevlig helg!!

fredag 26 februari 2010

Örebro


Resan har gått bra,ska kika en sväng här inne sen åker vi vidare mot Västrås. 2+ och regn är det,snön smälter...

torsdag 25 februari 2010

Fiskpudding


Lucas favorit på dagis,han har tagit med receptet hem så idag testa jag det och han verkar gilla min med:-)

Nu har jag jobbat sista kvällen denna veckan,imorgon åker jag och barnen till Västerås och hälsar på Ylva med familj. Martin ska vara hemma och jobba i utbygget,skönt om det kan hända lite där.

onsdag 24 februari 2010

Onsdag

Idag fick Lucas åka till dagis,han börjar ju tidigare idag för det är är 5-årsgrupp,han har ju inte vart nått sjuk och då kan det ju inte vara kul att bara sitta hemma med oss.

Ebba är bättre idag,har inte hostat alls inatt,Martin fick kolla så hon levde imorse när det vart så tyst och hon sov så gott,skönt för henne. Hon är ganska pigg nu också,kanske tar en promenad till Ica så hon får lite luft,kan ju inte vara skadligt,är så fint väder idag! Farmor ska vara hemma med henne idag men imorgon hoppas jag hon kan gå till dagis.

Igår på mvc var det ganska bra,hade lite högre blodtryck så jag ska på extra koll nästa vecka men det var inte så högt att man behövde oroa sig,hjärtat slog i 150,sf-måttet låg på 30 jag följer min kurva fint ett streck under normalt. Fått lite ont i fogarna och tröttare än vanligt men annars mår jag så himla bra,kan inte fatta att det snart är dax,har inte hunnit tröttna på att vara gravid än,det vet jag att jag har kännt med Lucas och Ebba men denna gången har det gått så fort och det är bara så härligt när den bökar och sparkar där inne:-)

tisdag 23 februari 2010

Vårdcentralen


Idag har vi vart på mvc,bvc och vc. Ebba har fått penicillin för hon var röd i örat,nu hoppas vi hon får piggna till.

söndag 21 februari 2010

Härlig vinter

Skolgatan idag,solen kikar fram emellanåt

Lucas leker i snön

Mamma och pappa har också massa snö

Var på en mycket trevlig badkväll hos Johan och Sofia igår,vi bada i flera timmar och det var nog -12 grader och lite snöyr,tack för en skön kväll!
Idag sov jag och Martn länge,sen har jag vart ute på en riktigt härlig vinterpromenad med Fia,så skönt väder nu. Det är ju inte plogat på några trottoarer så man får gå på vägarna,det är många som är ute och går idag.
Nu har jag vart och hämtat barnen,så skönt att få lämna bort dom ibland för man längtar ju verkligen efter dom efter ett dygn och det behövs ibland...

lördag 20 februari 2010

Snökaos








Vakna vi till imorse,fick ringa in till grannen så han skotta fram vår dörr för det gick inte öppna och Elsa var tvungen att kissa.
Martin är ute och skottar,Lucas har med hjälpt till men nu har han och Ebba åkt ut till mormor och morfar,får se när vi kan få hem dom igen:-)
Det blåser ju så mycket så det man skottat blåser ju igen direkt...
Vi ska bada vedeldad balja hos Sofia och Johan ikväll,perfekt väder till det!
Tänkte gå ut med Elsa en sväng så hon får springa i snön och jag ska ta lite bilder,är ju inte varje år man har så här mycket snö.

fredag 19 februari 2010

Tråkigt!

Det är just vad det är att vara hemma med sjukt barn,speciellt när Martin jobbat till sju-halv åtta varje kväll,då sitter man fast här inne:-(.

Ebba är iallafall bättre,har inte hostat lika mycket inatt eller idag,nu är hon bara snorig och det kan man ju vara hur länge som helst.

Nu vill jag att alla ska få vara friska så vi kan få komma ut och leka lite i snön,vi har ju vart förkylda i 1 mån nu,från och till.

Så nu har jag fått gnälla lite,skönt det!

Snöar


Ja det verkar aldrig ta slut,Elsa försvann nästan idag,precis som Ebbas vagn snart har gjort:-)

torsdag 18 februari 2010

Full fart...

i magen,jäklar vilka kickar den kan få till,så häftigt när man verkligen känner foten och kan hålla på den med handen,jag gillar mitt gravida tillstånd även om jag längtar så efter att få se vad det är som döljer sig där inne:-)

Ebba är inte bättre,hon hostar och snorar hela nätterna. Nu tittar hon på sin nya favoritfilm,Ronja Rövardotter.

Här blir det kaffe sen städ och tvätt.

onsdag 17 februari 2010

Vård av Ebba igen..

Ja jag har vart på jobbet i 2 timmar idag,sen blev jag hemkallad av mannen för Ebba är sjuk igen,hon hostar jättemycket och hade varit hängig på dagis igår. Hon har hostat inatt och jag har vart uppe och gett henne medicin så jag var lite förberedd på det. Stackars lilla gumman att hon inte kan bli helt bra nu,jag är ju inte heller helt frisk än så vi har väl samma skit.

Igår fick vi ju ett guld till,Björn Ferry var super och det var spännande,kul med os!

tisdag 16 februari 2010

Möte & party:-)

Idag har vi haft möte på dagis med Ebbas assistent,Jenny och en specialpedagog som kommer till dagis ibland och hjälper Jenny och finns för oss om det behövs. Vi gick igenom Ebbas åtgärdsprogram,det var en mellancheck för att se hur vi ligger till slutdatum för programmet är i maj,då får vi se om vi har lyckats med det vi vill.
Jenny är så duktig,jag är så imponerad av jobbet hon lägger ner på vår Ebba,hon går in för det till 110% och vi är så nöjda!


Efter mötet var jag med Fia på me&i-party hos en av hennes vänner,jag köpte inget men det fanns massa,massa fina grejer. Fia ska ha ett party i slutet av april så jag sparar mig tills då,har ju förhoppningsvis en bebis då,lättare att handla när man vet könet.


Nu är det skidskytte,heja Sverige!!

måndag 15 februari 2010

Heja Kalla!!


Yes vad hon är bra,OS-GULD!!!

Tidig morgon

Oj idag fick jag gå upp tidigt,var ju längesen jag gjorde det för förra förmiddagsveckan var vi sjuka. Men det gick bra att komma upp tjugo i fem.



Idag har Lucas med sig en kompis hem från dagis,dom har lekt på rummet och nu ska hon hem om 45 min så då fick dom lov att spela tennis på nintendo wii:t. Det är bra med tv-spel där dom får röra på sig.




söndag 14 februari 2010

Barnkalas


Gick superbra,dom lekte helt lugnt på rummet,åt korv i bröd och glass,lekte lite till och avsluta med fiskedamm. Tiden gick snabbt och vi hade nog kunnat haft ½timme längre men vi hann ju allt. Lucas är väldigt nöjd och fick fina presenter:-).

Förväntansfull kille


Idag ska Lucas ha sitt första barnkalas,han kan inte vara still och väntar ivrigt på sina vänner:-)

fredag 12 februari 2010

Gräsänka

Martin är ute med grabbarna,dom skulle dricka öl och äta tapas,kul för dom.
Jag och barnen har haft myskväll,ätit hemmagjord pizza i soffan och chips till efterrätt. Ebba la sig vid åtta och Lucas slockna i soffan strax efter,nu sitter jag här och njuter av ensamheten. Ska sätta igång ett avsnitt av desperate housewives:-).
Jag känner mig mycket bättre nu efter en riktig slappardag med vila,bad,nässpray och mer vila.
Trevlig fredagkväll på er!

Ledig fredag


Och Ebba förbereder lunchen:-)

torsdag 11 februari 2010

Grattis Lucas


Idag blir han 6 år min äldsta lille grabb,vart tar åren vägen? Han har fått ett nytt ds med spel,idag blir nog första gången han inte vill till dagis... Min förkylning blir inte bättre,Lucas börjar tidigt så jag ska sätta igång Pippi till Ebba och lägga mig på soffan innan sista jobbkvällen denna veckan.

tisdag 9 februari 2010

V.32


Har vart på mvc idag,allt såg bra ut. Sf-mått=28,hjärtljud 150,vikt 1+sen förra gången. Ska tillbaks om 2 veckor. Idag har Lucas haft gymnastik,fröken kom och lämna tillbaks han här hemma. Bra att bo nära skolan:-).

Jobbat

i dag,gick bra men man är allt lite matt i kroppen. Men nu ska jag se ett desperate housewives sen sova.

Imorgon börjar Lucas 9:15,gympa med 5-årsgruppen. Jag och Ebba ska till mvc och lyssna på bebis:-)

söndag 7 februari 2010

Barnens bibel


Idag har jag vart med barnen i kyrkan,Lucas fick barnens bibel. Han var så duktig och gick fram själv när dom läste upp hans namn,sen satt alla 6-åringar där framme men jg hade ju tyvärr ingen kamera med mig. Ebba trivdes i kyrkan,hängde med i rörelserna som kören gjorde och klappade glatt händerna efter varje sång:-)

fredag 5 februari 2010

Vilket fint väder


-2,5 och sol,helt underbart,tyvärr får jag hålla mig inne,kortet är taget från fönstret:-(. Man blir iallafall piggare av lite solsken!

onsdag 3 februari 2010

Har vart på vårdcentralen

då mår jag inte bra för jag åker aldrig dit,detta är andra gången i livet typ,blä! Hon kolla iallafall,hals,öron,lyssna på lungor mm. Men det är virus så vi ska avvakta,idag känner ja mig sämre än igår så jag hoppas det är sista stöten sen går det över...
Nu ska jag sova!

tisdag 2 februari 2010

Segt


Vi är fortfarande hemma,försöker lindra halsont med glass det är omtyckt. Hoppas kunna jobba på torsdag,känns som Ebba vart piggare idag men fortfarande hostig. Det är så tråkigt att inte kunna vara ute.

måndag 1 februari 2010

VAB

Är hemma med barnen idag,Ebba är helt igenkladdad i ögonen och hostig. Lucas är snorig och jag är igenkladdat i ett öga och sjukt ont i halsen,ingen feber men vi går på alvedon mot halsont...

Jäklar vad det snöar nu,verkar aldrig ta slut,men jag gillar det och hoppas det är massa snö vecka 7 när det är sportlov,hör ju inte till vanligheten.

GRATTIS TILL VÄRLDENS SÖTASTE ELSA OCH HENNES SYSTER SIRI,DOM FYLLER 13ÅR IDAG!