SKOLGATAN

SKOLGATAN
Här härjar jag 3-barnsmamma som började blogga för att berätta om vårat mellersta barn som har downs syndrom

tisdag 31 augusti 2010

Badkar


Mira testar stora badkaret,sitter så bra i badstolen jag köpte till Lucas när han var bebis,superbra!

Sjuk Ebba


Stackars tjej,helt utslagen.

måndag 30 augusti 2010

Huggorm


Titta vad jag och Fia såg på vår kvällspromenad,min första huggorm men den var död.

söndag 29 augusti 2010

Full-lastat=)

Ebba ville inte gå,hon tyckte det var fusk att inte hon kunde få åka vagnen så hon fick sitta på suffletterna.

Men sen fick hon fart och sprang mot...

...lekparken!

Alla 4 testa gungorna,Miras första gång och det gick hem.

Söta Emil lunka i gräset.

Det är vad vi har gjort idag. Mira och Emil somnade efter nån timme så då gick vi till skolgården och Lucas visade Ebba vad dom gör på rasterna.
Sen hängde Lucas med hem till Linus så nu är han trött.


Buzzador!

Bli en buzzador du med,bara att regga sig HÄR få testa olika produkter och det är helt gratis!

Just nu söker dom er med små barn och bebisar

- En kampanj som riktar sig mot föräldrar med barn födda mellan 1 juli 2010 och 1 september 2010. Det rör sig alltså om riktigt små bebisar, och även gravida som beräknas föda inom de närmaste dagarna! Inbjudan till denna kampanj kommer gå ut till målgruppen under september.

- En kampanj som riktar sig till föräldrar med barn födda mellan 1 jan 2009 och 17 mars 2010, det vill säga barn som är ca 6-18 månader gamla. Inbjudan till denna kampanj kommer gå ut till målgruppen inom bara några dagar, så ju snabbare dina bloggläsare registrerar sig som Buzzadorer desto större är chansen att de blir inbjudna till denna kampanj.

Barnvakt


Idag tar vi hand om Emil medans hans familj är på toy story. Han går nu stora killen:)!

lördag 28 augusti 2010

Toy story 3


Emilspel


Jag och Ebba spelar på pappa-Martins gamla Emilspel,mest för att träna på att räkna. Lucas har en kompis och Mira sover det är lugnt och skönt. Ikväll ska jag,Martin,Lucas och Ebba gå på toy story 3,ska bli intressant att se vad Ebba tycker om bio.

fredag 27 augusti 2010

En ny värld har öppnat sig=)


Mira får se livet stående och flyttbart utan mamma/pappas hjälp,hon gillart!

Tjejmys


Dagis är stängt för planering idag,jag och tjejera ska inte göra nått,ligga i soffan och se på film,regnet öser ner som vanligt känns det som...

torsdag 26 augusti 2010

Downs syndrom


Jag och Lucas satt och pratade en dag om Ebba,att vi brukar gå på träffar och träffa andra barn som är som Ebba,att hon är lite sen och behöver extra hjälp mm. Sen fråga jag honom om han visste vad det heter,det Ebba har(han borde hört downs ganska många gånger),svaret blev glasögon,det är nog det han tycker är mest annorlunda med henne=).

onsdag 25 augusti 2010

Svampskogen


Jag tog med Camilla ut i skogen,just när vi hittade svamp började det ösregna,blixtra,åska och mörkna,vi slängde i dom vi såg och sprang till bilen=).

Vardag


Första dagarna för Lucas på skolan har gått bra,idag fick han med sig en kompis och dom leker på hans rum så jag har haft det lugnt och skönt. Men nu är det väl slut på lugnet för nu har Ebba kommit,hon är inne i nån typ av trotts,blir det inte som hon vill så skriker hon. Men just nu är hon lugn,äter en av sina favoriträtter,makaronen med köttfärs-blandning.

tisdag 24 augusti 2010

Konstigt väder...


Det har vart sol sen regn,sol,regn.... Nu kom regnbågen,så fin. Idag har vi vart på babycafe,massa bebisar var det,trevliga mammor och gott kaffe=). Lucas har lekt hos Linus och jag passa på att åka och handla mat,så nu finns det lite i kylen igen. 
Nu ska jag inte säga för mycket men 2 nätter i rad har Mira sovit 19-7,helt underbart skönt och det är bara att lägga henne på kvällen,inget gnäll sånt gillas på Skolgatan.

måndag 23 augusti 2010

Bra start


Ebba verkade allt vara lite pirrig hon med,men det gick över när hon såg Jenny. Lucas dag gick bra,fick med sig en kompis hem så det är ju ett bra betyg. Imorgon ska jag och Camilla gå med våra små på babycafe,ska bli mysigt=).

Skolkille


Jodå han var allt lite pirrig i magen...

söndag 22 augusti 2010

Hemma igen


Ja Martin trivdes bra i ferrarin. Då är vi samlade igen,barn och hund är hämtade. Nu förbereder vi oss för måndag=vardag med dagis,jobb och Lucas första skoldag.

Ferrari


Martin kör ferrari,fick han i presentkort och nu blev det av=)

lördag 21 augusti 2010

Rix fm-festival


Idag har vi shoppat och ätit jättegod lunch. Nu lite vin på rummet.

torsdag 19 augusti 2010

Lek


Linus är här,dom leker så bra allihop. Jag ska passa på att städa.

onsdag 18 augusti 2010

Träning

Japp jag har vart riktigt duktig och kommit igång,jag gillar att röra på mig men tanken innan är jobbig. Men nu har det blivit högaliden med 2,5 km löpning och lite promenader utöver det,gött! Igår var första gången i mitt liv jag sprang och inte tänkte på att jag ville gå eller vara i mål...

Vad är det med min blogg då,designen är inte som vanligt och jag har inte ändrat på nått,får kika på det en dag,nu ska vi se på film,Martin har sista semesterveckan nu. Monkey town var så lugnt,typ 10 barn helt perfekt!

Monkey town


Idag är familjen Kraft i Jönköping,mc donald och nu lek för hela slanten=)

tisdag 17 augusti 2010

Smörgåsrån


Är gott och roligt att sitta och pilla med. 

Idag säger vi grattis till Emil som fyller 1 år! Hipp,hipp hurra!!

Tips om du har tråkigt

http://www.felsms.com/

Så pinsamt:)

Friska


Idag verkar alla pigga på skolgatan,Ebba läser *Ebbas hund* för Mira,den handlar om en tjej som heter Ebba och hon har downs syndrom och är skriven med både text och tecken.

måndag 16 augusti 2010

Nu spyr han...


Ingen feber idag men nu spyar han istället. Blä! Om 1 vecka ska han börja skolan så det är ju ändå *tur* han är sjuk nu.

lördag 14 augusti 2010

Gröt


Är gott men tror det åker ut mer än vad hon får i sig...:-)

Dragspelsstämma


Är i lekparken och nu kommer det musik,hade jag glömt att det var denna helg...

Vem där?


Spelar vi på skolgatan,bra spel!

Morgonmys


Jag är vaken med Mira,vi kollar på nyhetsmorgon och fixar frukost. Skönt med lördag,den bästa dagen på veckan tycker jag,iallafall när jag jobbar...

fredag 13 augusti 2010

Pippi=)


Hemma


Lucas leker med sitt nya star wars-lego och Ebba har fått en mobil=). Tack Sofiorna för 3 mycket roliga dagar! Och tack mamma och pappa för lånet av husbil,gick superbra!

tisdag 10 augusti 2010

Systrar


Ikväll är vi bara tjejer hemma,Lucas ska sova hos Linus och Martin spelar golf. Jag laddar inför morgondagen då jag och Sofiorna ska låna mamma och pappas husbil och åka först till lager 157 sen ska vi sova i Ullared 2 nätter,grymt kul!!

Stadsparken i Jönköping


Jag,Sofiorna och alla barn har vart där idag. Superbra park med massa roliga lekställningar och djur men djuren hann inte vi med.

måndag 9 augusti 2010

Letat svamp


Tack pappa som visar oss så bra ställen,Lucas var med och tycker det är kul. Bra han lär sig hitta kantareller=)

söndag 8 augusti 2010

Höstkänsla


Är ute på promenad och längtar hem till soffan,krypa ner under täcket med kaffe och tända ljus. Är sommaren över nu tro? Så här mysiga kullerstensgator har vi i lilla Hjo,har ni inte vart här ska ni ta en tripp hit en solig dag,jättefint!

Tekaksbak


lördag 7 augusti 2010

fredag 6 augusti 2010

Nu kom regnet


Lucas duschar och fyller på vattenflaskan=).

Aj,aj,aj


Lucas fick ett getingstick,stackarn!!

Promenad


Vi har gått ut till mormor och morfar,Lucas(=väldigt lat)cyklade hela vägen utan nått gnäll och det är nästan bara uppför i ca 5 km,duktig kille=)! Hem blir ju lätt för då kan man nästan rulla hela vägen.

torsdag 5 augusti 2010

Tjejkväll


Är hos Maria på tjejkväll,Sofia har bjudit på mat,vin ocn paj! Supertrevligt!