SKOLGATAN

SKOLGATAN
Här härjar jag 3-barnsmamma som började blogga för att berätta om vårat mellersta barn som har downs syndrom

torsdag 30 september 2010

Herr kantarell

Idag tog mor min med mig ut i skogen,Mira stannade hos morfar och dom hade haft det så bra,promenad och bus=)
Vi hittade massa svamp,hade kunnat plockat ännu med men mamma skulle ju jobba och jag hämta Lucas.

Så fint och skönt att gå i skogen!

Elsa gillar det,får ju springa fritt,bara alla äckliga fästingar som är ett stort minus.

Mycket gult var det och några trattisar plockade vi med.

Dagens ranson,svårt att ta bild men 2 halvfulla kassar.


Eftermiddagen har vi mest gympat,först var vi på Ebbas gympa,Lucas och Mira var med för Martin jobbade men Mira ska inte få följa med någon mer gång. Svårt att hålla en bebis på armen samtidigt som man ska hjälpa Ebba att klättra och hoppa mm. Plus att jag vill att gymnastiken ska bli en egen Ebba-tid.

Ebba och Mira var jättetrötta när vi kom hem så det blev tidig kväll för dom.

Sen var det bara för mig att byta om,vänta in Fia och Camilla och cykla till gymmet,styrka testa vi,det var jobbigt och kommer säkert kännas imorgon=)

onsdag 29 september 2010

Fullt upp

Har vi haft idag,har inte ens hunnit ta kort:).
Imorse var jag och Mira med Ebba på ögon,hennes glasögon har försvunnit,men hon behövde nya glas så efter ögon åkte vi och köpte 2 nya par,perfekt med 2 för 1 då har vi ju reserv.
En sväng på apoteket,hämta ut örondroppar till Ebba och ett besök på polarn när jag ändå var i stan
Tog lunch på Max,hem och bytte blöja och gjorde en flaska till Mira som hon fick äta i bilen,hämta Jenny på dagis och in till Skövde igen. Nu var det dax för logoped och specialpedagog,det gick fint,jag ska berätta om lite grejer vi tänkt börja jobba men inte idag...
Hem igen,byta om,vänta in farmor,farfar och Lucas som dom hämtat efter skolan,sen stanna dom här så jag kunde åka till gymmet,core och spinning var det idag,så jobbigt men jäkligt gött efteråt. När jag kom hem sov alla barnen och Martin var hemma från sin golfrunda. Nu har jag avslutat kvällen med ett bad,Berg flyttar in och nu ska jag sova...

Imorgonbitti ska jag plocka kantareller med min mamma,hon vet vart det finns:)

tisdag 28 september 2010

Då är det dax igen..

...missa inte Glada Hudik nu 21:00 på 1:an

♥Sov gott♥


Älskade Siri,Elsas syster har lämnat oss:(


Mamma tog det svåra men rätta beslutet att låta Siri åka till hund-himlen igår. Hon var blind och troligvis senil,gick in i allt och hade inget roligt hundliv. Svårt att inte vara självisk och ändå ha dom kvar.
Elsa och Siri kom inte överens,dom bråkade om vem som skulle bestämma,Siri vann ALLTID och Elsa gav sig ALDRIG...:)

♥VILA I FRID KÄRA SIRI♥




Höstvindar


Idag blåser det kallt,det luktar höst,löven faller,luften är frisk,solen värmer och jag gillart!

måndag 27 september 2010

Detta fina...


Kalaskort låg i vår brevlåda,tror ni Ebba blev glad? Oo ja:)!
Idag har Ebba vart ledig från dagis för vi har vart på öron,vanlig kontroll eftersom hon har rör,hon hade mycket gegg i öronen så vi fick örondroppar. Är nog inga problem att ge henne,hon låg helt stilla när läkaren lyste och pilla i hennes små öron,mamma var stolt så Ebba fick en glass:).

lördag 25 september 2010

Schysst?


Hon väcker mig halv sju,är vaken 1 timme och somnar om,nu är ju inte jag trött längre men hade gärna sovit en timme till just när jag blev väckt. Hon brukar vakna vid halv 7-7 och hålla sig vaken till 9,kanske var tråkigt sällskap,dom andra är ju vakna på vardagarna,men dom passar på att sova när det är lördag....

fredag 24 september 2010

Lisa har gjort det igen...


..klippte mig imorse och gick därifrån nöjd som vanligt,hon är så bra den där Lisa:). Ikväll har vi haft familjemys,alla utom Mira var med hon somnade halv sju. Vi andra har mosat chips och choklad och kollat på Alice i underlandet,Ebba orkade inte hela kvällen,hon tecknade sova efter halva filmen,Lucas orkade men var trött.

Ebba har blivit så gott som torr på dagarna,det är när nr 2 ska göras som hon inte alltid säger till i tid,men det kommer. Hon är så duktig och det säger hon även själv när hon sitter på dass och det kommer nått,*duktig* hör man då från en skinande tjej!

Höstmys på trappen


Jätteskönt väder idag,jag ska passa på att läsa bok och dricka kaffe innan Mira vaknar. Skönt med fredag!

torsdag 23 september 2010

Gympa


Ebba har gympat idag,hon tycker det är kul men jag måste vara med henne hela tiden,men det gör ju inget,kul att få vara ensam med henne<3.

Morgonstatus


Ebba ska till dagis,skolan är stängd idag med men Lucas ska leka med en kompis så han lider inte. Jag har vart så orkeslös ett tag men nu känner jag att energin är här igen,skönt!

onsdag 22 september 2010

Träning


Har vart så duktig och kört på gymmet flera dagar i veckan. Idag köpte jag nya träningskläder,blir ännu roligare då. Har vart på kombipass ikväll,först core sen spinning. Nu idol sen Berg flyttar in,jag gillar henne=)!

Vem kommer plaska först:)?


Fika


Idag fattades inget,kaffe,saft,bullar,fint väder och trevligt sällskap. Jo en grej fattas ju,Lucas är och leker hos Linus. Men Ebba och Tuva leker,bebisarna sover.

tisdag 21 september 2010

Glada Hudik-teatern

Ikväll är första av fyra program om Glada Hudik-teatern det ska jag se,jag blir så glad av dom=)! Tack Söt & Snygg för infon!

Värsta dagen..

...på veckan när man jobbar är tisdagar tycker jag,men nu när man är mamma-ledig är det ingen dag som är jobbig,jo såklart vissa dagar är jobbiga men nu är det ingen bestämd veckodag,fattar ni:)?

Imorgon är alla mina barn hemma,skola och dagis är stängt så det blir som en lördag. Skönt att få ta det lugnt på morgonen. Skolan är stängd även på torsdag så då får det bli Lucas-mamma(o Mira)tid.
Har ni reggat er hos Buzzador än? Annars ska ni göra det HÄR jag är med och testar Lovefilm just nu. Kostar inget så det är bara att köra,helt superbra. Jag har sökt till en till kampanj men vet inte om jag kommer med än.






måndag 20 september 2010

Soligt höstväder


Har vi i Hjo,så skönt. Jag och Elsa njuter på trappen,jag med kaffe hon med att spana på folk. Snart dax att hämta Lucas.

söndag 19 september 2010

Söndag

Efter lekparken gick vi ner till vättern,letade fina stenar,kastade stenar,klättrade och hoppade.


Regnet hängde över sjön..



På eftermiddagen gick vi och rösta,sen åt vi mat hos (barnens)farmor och farfar. Mumsigt var det! Nu är det valvaka.

Såpbubblor är skoj!


Lilla lekparken


Skönt att komma ut i det fina vädret,Camilla och barnen är med,fattas bara lite kaffe..

lördag 18 september 2010

Lördagsmys


Nu har vi vart och handlat gottegrejer. Vart en lugn lördag,Fia och barnen har vart här en sväng. Nu kollar Martin på tråk-hockey så vi gick ut för nu är det fint väder,annars har det vart molnigt/regn och kallt.

fredag 17 september 2010

Ja,jag fick rätt...


Gung,gung:)

Härliga fredag


Vi starta dagen med en promenad. Nu testar Mira hoppgungan för första gången,den var rolig,bäst att passa på innan syskonen kommer hem och säkert kommer vilja gunga henne. Idag ska vi bara slappa och njuta av att det är fredag.

torsdag 16 september 2010

Energi


Tar en energikick innan vi ska till gymmet,3dje gången den här veckan,vi är så duktiga,jag,Fia och Sofia. Idag har jag fikat med Emma och Emma,trevligt fast jag fick springa och trösta och byta blöja på barn under tiden men det var kul att se dom. Sen har Ebba haft gymnastik-start,hon var riktigt igång,kände nog igen sig:)!

onsdag 15 september 2010

Sitter själv


Små korta stunder,sen rasar hon:)

Stor kille


Idag tog Lucas sparkcykeln och åkte till skolan utan oss,jag frågade om han ville det och det gick bra sa han,hoppas han kommit fram:),är jättenära och cykelväg hela tiden så jag vet att han fixar det. Det har vart lite körigt på morgonen när man först måste få på 3 barn kläder och fram med vagn och grejer för att följa han till skolan som ligger typ 200 meter bort,för att sen gå hem och vänta på att gå ut igen,Ebba börjar 9(lucas kl 8) och det är ca 10 min promenad. Så nu har vi en lugn morgon,Ebba har bäddat in Mira i en filt och sig själv under spyhanduken...:)

måndag 13 september 2010

Ebba


Tokfia rotade fram mössan i garderoben,nu är vi ute och hon cyklar och är jätteglad,kul! Ikväll ska jag på spinning,hoppas jag kommer vara lika glad som Ebba när jag trampar;).

Måndag


Morgonrunda klar,nu kaffe hos Camilla.

söndag 12 september 2010

Morgon-rock


Dansar lika bra som morsan;)! Idag skickar vi ett stort GRATTIS till världens bästa resurs,Jenny! Hoppas du får en bra dag(är ju på ikea så det går väl inte misslyckas).

lördag 11 september 2010

Tycker du ska....

Följ min blogg med bloglovin

Alltid kul med följare:)

Pappa är hemma!


Ebba fick en Pippihäst=),den var lite otäck i början men nu är lilla gubben rolig,Lucas fick star wars-lego så han har också att göra. Nu blir det pizza!

Physalis


Mina egenodlade,smakat den första,den var mumsig. Linus är här,dom leker med lego,jag städar. Ikväll kommer Martin hem,skönt för jag sover inte så bra när inte han är hemma.

Morgonbus


Vi ligger och morgonslöar i sängen,passar på när Martin är i Göteborg.

fredag 10 september 2010

Fredagsmys


Sånt här lyx blir det på skolgatan ikväll;). Vi har vart hos Annah med familj på fika,glömde ta kort på fina Stella men jag hoppas vi ses snart igen.

Waynes


Lunch med Camilla och barnen.

Kaffe,soffan,täcke och tv


Så ser min förmiddag ut,så skönt! I eftermiddag ska vi till Skövde,kommer säkert inlägg vad vi hittar på där:). Ha en härlig fredag nu alla mina läsare=)!!

torsdag 9 september 2010

Tjejkväll


Jag hann tyvärr inte ta kort på den goda maten som Fia hade gjort,för nu är hon med på våra symöten så då var det hennes tur:). Supergodmat,sallad med bacon och kyckling och cheesecake till efterrätt. Tack för det! Vi tar ett glas vin till detta också:)!

Lekparken


Picknick i lekparken har vi idag,Lucas har med en kompis,Ebba är mest intresserad av picknicken. Mira har fått sprutor idag hoppas inte hon blir gnällig fast jag ska på tjejkväll så det blir Martins bekymmer...

onsdag 8 september 2010

Höst-design på Skolgatan


Så här fin utsikt hade jag på min morgonpromenad.
Nu ska jag kolla på Kungarna av Tylösand,ha,ha verkar inte så bra....

Syskonkärlek<3


Ebba klappar och sjunger för Mira i vagnen.

tisdag 7 september 2010

Glad skit


Idag hade Ebba vart på ett strålande humör på dagis,undra om det är för att jag skrev sådär igår.... Jag och Mira har vart på babycafe,det är många bebisar i Hjo nu,jättekul. I eftermiddag var vi och hälsade på hos Sofia,Fia och barnen kom också dit. Ikväll ska vi på föräldramöte,mormor kommer och ska ha barnen.

måndag 6 september 2010

Idag har Jenny vart med...


...i skogen,vi hittade lite svamp men tillslut var det för mörkt så vi fick åka hem,2 1/2 timmes skogsluft har vi fått,skönt.

Fotboll


Match mellan mig och Lucas på grusplanen:)

Vardag


Idag har vi följt Lucas till skolan och Ebba till dagis,sen tog vi en promenad och kissa mamma o pappas hund. Nu har vi mys i soffan,imorgon blir Mira 5 mån,jag vill att tiden ska stanna,så mysigt och roligt med en bebis och Lucas är i en bra ålder,det är väl Ebba som har nån liten kris och är rätt tjurig:),men livet är lätt att leva just nu!

söndag 5 september 2010

Kvällsmat


Mira tycker det är så roligt att få sitta med,smaka lite smörgås och päronpure. Jag har ätit varma mackor med kantarellstuvning,farligt gott!