SKOLGATAN

SKOLGATAN
Här härjar jag 3-barnsmamma som började blogga för att berätta om vårat mellersta barn som har downs syndrom

måndag 29 juni 2009

Vi skulle åkt Hjo-tåget,jag,Lucas,Ebba och kusinerna Linnea och Oscar med deras mamma Hanna men när vi kom ner i hamnen var tågturerna slut för dagen. Vi fick äta glass på Moster Elins istället,det är en glassresturang som ligger i hamnen och har så god glass. Den ska ni testa om ni är i Hjo:-).

Ikväll var jag ute och gick med Emma,kul att ha henne här i Hjo igen. Det är så härligt väder. Lite för varmt för att jobba men snart är det semester,jag gillart:-)!

Nu har jag fixat med bröllopsgrejer,det är så kul och skönt när jag har fått grejerna färdigt,nu är det inte mycket kvar att ordna med men det är ju heller inte långt kvar till den STORA dagen!

Glass på moster Elins



Snart...


8 arbetsdagar kvar,sen 4 veckors semester,fy fan vad skönt!

söndag 28 juni 2009

Ebba tar en middagslur


Vi är hos mormor och morfar,jag har målat panel fick hjälp av pappa,tack för det. Nu ska jag ta ett dopp i poolen. Ebba sover så gott i hamocken:-).

lördag 27 juni 2009

Kusinbesök





Solen fortsätter lysa,så härligt. Jag har rensat ogräs på framsidan och klippt våra träd.

Sen har jag fixat med lite inför bröllopet,jag är ju rätt hemlig med vad jag håller på med men jag vill inte att dom som ska komma som läser min blogg ska veta allt:-)

Efter Ebbas middagslur kom kusinerna Linnea,Oscar och lilla Agnes på besök,Hanna(min Martins syster) och Martin(hennes man) ska ju vara värdpar på bröllopet så vi har gått igenom dagen och vad som ska fixas,känns ganska lugnt. Vi har även vart i lekparken och på vägen letade vi skatter(caching) verkar ju kul,det ska jag fixa i min telefon. Vi hittade en skatt bakom melins som vi skrev upp Lucas i.
Ikväll har vi ätit pizza,pratat bröllop och druckit lite vin,trevligt. Hanna och barnen stannar tills på tisdag så dom kommer säkert vara med mer på bloggen,som förövrigt Linnea är en trogen läsare av så vi säger Hej till henne:-)

fredag 26 juni 2009

Ledig fredag

Ja då har man haft en ledig fredag,den har ägnats åt städ,sol,handling,grillning,äta,bad(inne),vin,läsa bok och fotboll en rätt bra fredag alltså:-)

Synd att inte Sverige gick vidare,jag tycker så synd om dom som missar sina straffar.

Idag har man läst om att Michael Jackson har dött,han har aldrig vart nån idol för mig men jag tycker mycket om en av hans låtar och det är denna:
http://www.youtube.com/watch?v=J34U02n6sao

Om 2 veckor idag kommer jag vara så nervös,jag lär inte sova en sekund natten innan bröllopet:-) Jag längtar,fast mest till efter att kyrkan är klar,då är det ju bara fest kvar och jag ska inte tänka på nått. Ska bli skönt att vakna upp på söndagen också,slippa tänka på bröllop och planering+4 veckor semester:-)!!

Trevlig fredagkväll!

onsdag 24 juni 2009

Bad


Idag passar vi på att ta ett dopp medans vi kissar mamma och pappas hund. 26 grader i vattnet redan. Jag är inte sugen på att jobba snart...

Frukost ute:-)



tisdag 23 juni 2009

måndag 22 juni 2009

Vilket väder!


Då är det inte kul att jobba eftermiddag.

Idag har jag och barnen vart på hem & hobby,köpt lite inför bröllopet. Sen har vi vart ute och kissat mamma och pappas hund.

Nu är jag trött och skulle helst vilja sova men det är bara att traska iväg... Jag längtar efter semester nu!

söndag 21 juni 2009

Skön söndag






Så här härligt har vi haft det idag. Jag har legat och pressat i solen,varvat med dopp i poolen,så skönt.
Lucas förföljer morfar,dom åkte lite motorcykel,flög med sina små flygplan och matade fiskarna i dammen.
Ebba ville inte sova middag,hon klängde ur resesängen flera gånger så jag försökte söva henne i vagnen men det gick inte det heller så hon höll igång hela dagen,hon slocknade halv sju nu ikväll:-).
Vi blev även bjudna på grillad lax,färskpotatis och mammas goda sås. Till efterrätt var det glass med jordgubbar. Tack för det!
Efter att barnen har lagt sig har jag gjort klart bordsplaceringen och fixat lite med bordsdekoration men jag får åka till hem och hobby imorgon för mitt lila band tog slut...

Me like:-)


Blå himmel,sol,ligger ute hos mamma och pappa och steker och nu är det lunch,ikväll bjuder dom på grillad lax.

Magbild v.33


Hon har så fin mage Sofia,nu är det inte långt kvar:-)

Midsommardagen

Igår tog jag en bloggfri dag,var längesen jag hade det. Det var inte pga av baksmälla efter midsommarafton för den var väldigt lugn,jag hade bara ingen blogglust igår. Vi hade iallafall en skön slappar-dag igår,Martin jobbade med utbygget så han hade det inte så slappt. Johan och Fredrik hjälpte Martin en stund så då var Linus och Filip här och lekte lite.

På eftermiddagen kom Marica,Gabriel och Filip förbi en sväng,då blev det lite glass.

På kvällen låg jag och Martin i varsin soffa och halvsov sen blev det en film.
Barnen lekte så bra i rummet
Linus matade och sövde dockan så gulligt
På kvällen hade Lucas och Ebba mys med chips,festis och Pippi

fredag 19 juni 2009

midsommarkväll


Nu börjar barnen tröttna,maten och godiset är slut. Snart dax att gå hem efter en ny trevlig midsommar:-).

Kubb




Midsommarmiddag


Nu är det mat!

Små grodorna,små grodorna....



Detta har jag ägnat förmiddagen till,sätta löshår på Jenny. Det tog jättelångtid och var svårt men jag kom på det efter ett tag. Glömde tyvärr ta en bild när hon var klar.


Idag skulle vi åkt till Almenäs och dansat runt stången men det är lite ostadigt väder,Martin jobbar i utbygget,Ebba sover och jag är lite förkyld så vi strunta i det iår. Ikväll ska vi till Marica och Fredrik,ska bli trevligt.


Glad midsommar på er!

onsdag 17 juni 2009

Onsdag

En jobbdag kvar,imorgon slutar jag ett,sen ska jag till Lisa-frisör och njuta av ensamtid,klippning och slingor.

Idag har vi beställt ring och lämnat in våra gamla förlovningsringar för putsning,jag minska min också,den har alltid vart lite för stor men jag har vant mig vid att alltid känna så den hänger kvar,men nu blir det nog bättre, Martins skulle dom putsa och göra rund igen,den var nästan oval:-) Vigselringen blir en likadan som förlovningsringen.
Har även vart på bokhandeln och köpt lite mer papper så jag kan fortsätta med namskyltar till bordsplaceringen,så det är bäst att sätta fart nu.

tisdag 16 juni 2009

Tillbaks i livet:-)

Idag har träningsvärken vart mycket bättre,skönt.

När jag hämtade barnen på dagis idag lekte dom på små plastlastbilar och åkte nerför en liten backe,Ebba var superstolt att hon vågade och sträckte upp både armar och ben,tyvärr tog jag ingen bild men hon vägra följa med hem så jag kanske får en ny chans imorgon:-)

Det har vart soligt och fint men jag har vart inne och städat,tvättat och bäddat rent,ska bli så skönt att krypa ner sen.

Ikväll åkte jag till gymmet,tänkte gå på step men då var det ju sommarschema nu så då var det ingen step. Några arbetskamrater tjata med mig på spinning istället och det var så jobbigt men gött! Vad jag svettades. Jag trodde aldrig jag skulle orka men jag hängde med hela passet. Så nu vet jag att jag gillart:-)!

måndag 15 juni 2009

Tack mormor och morfar!


Vilken tur att vi har mormor och morfar,idag har dagis vart stängt men som tur va så kunde Lucas och Ebba vara hos dom. Sen hade vi barn/skift-byte på jobbet,bra att vi jobbar på samma ställe fast olika skift.
Efter jobbet åkte vi ut och måla brädor,nu är den här omgången klar,får se om det kommer ut nått nytt. Nu ska jag fokusera på bröllop denna veckan när jag jobbar tidigt. Ska göra lite grejer till bordsdekorationen. Tänkte även börja med bordsplaceringen,kul!
Men ikväll blir det bad,jag har såååån fruktansvärd träningsvärk så jag kan knappt jobba,det måste vara fyrhjulingen och sen dansa jag ju loss rejält också;-)

söndag 14 juni 2009

Seg




Idag har jag en riktig seg-dag,har badat,sovit och nu smäser jag i soffan,så skönt! En riktig bakfylledag alltså:-) Bara pizzan som fattas,får se vad som slinker ner sen.

Möhippan blev så lyckad,jag fick åka HD sen körde vi fyrhjuling,det var jättekul men jobbigt och idag har jag träningsvärk så jag knappt kan röra mig. Sen åt vi god lunch,jag fick göra lite uppdrag som jag fixade galant:-). Sen åkte vi Hjo-tåget,åt på bryggan och dansa loss på grönköping,ja det kunde inte bli bättre,Tack tjejer!!
Bilderna har jag snott inne hos Ylvisen

Over and out!

På väg


Hem från en s.riktigt lyckad möhippa,tack för det!

Yeea!





fredag 12 juni 2009

Fredag-kväll


Ja det blev inte mycket städat idag,jag städa kylen och när jag var klar med den var det så tomt så jag var tvungen att storhandla. Jag åkte när Martin slutat,är skönt att få en stund för sig själv:-). Det gick jättebra att ha Axel idag,han var helnöjd och sen var det bara att lägga honom så somna han,det gillar jag,Fia och Fredrik har jättebra rutiner på dom och det underlättar,bra jobbat av dom föräldrarna:-)! Nu ska jag krypa ner i badet,raka benen,ta en öl och förbereda mig för möhippa för den borde bli imorgon....

Besök


Axel är här och hälsar på en stund,hans mamma är på polarn-rean,kul!

BLÄ


Vilket skitväder,stackars alla studenter idag.

Hoppas det klarnar upp till kvällen/natten och imorgon för då är det vätternrundan och då kan man ju hoppas dom slipper frysa ihjäl. Livet blir så mycket trevligare med sol!

Det får bli en tvätt och städ-dag idag. Ska göra en riktig röjning i kylen,har inte mycket i den just nu så jag tänkte passa på att skrubba den så får jag fylla på med nytt sen. Har en rätt så rejäl tvätthög också som jag ska skyffla bort under dagen:-).

Så nu ska jag sätta fart!

torsdag 11 juni 2009

Läkarbesök


Imorse lekte Lucas och Ebba med dockvagnen:-)
Idag har vi vart och träffat Ebbas hab-läkare,det gör man 1 gång per år. Han tyckte allt såg bra ut. Hon är svag i fotlederna så vi ska köpa ett par stadiga skor.



Efter läkarbesöket skulle Martin köpa en ny dockvagn till Ebba,vi var och kollade på babyproffsen för vi vill ha en brio men dom hade bara en som kändes för klumpig så det blev ingen idag,vi får leta vidare.
Idag är det skolavslutning för barnen i Hjo,imorse kollade vi efter Wilma och Victor(min systers barn) men jag såg bara Victor,missade Wilma. Nu har 9:orna gått förbi också,Ebba spanade i fönstret,här i Hjo är det tradition att 9:orna har sekelskiftskläder när dom slutar,så fina.

onsdag 10 juni 2009

Full fart


Här har det vart fullt schema hela dagen. Morgonen startades med ett step-pass,barnen var hos farmor och farfar,sen åkte Lucas direkt till dagis och jag och Ebba åkte ut och måla. Ebba tröttnade rätt fort men var nöjd när hon fick klättra runt i bilen:-). Vi slängde i oss lunch ute hos mamma så det var bara åka hem och duscha sen dax för jobb.

tisdag 9 juni 2009


Titta vad fint kort Lucas har ritat till Gabriels paket,en gubbe som spelar fotboll:-)!