SKOLGATAN

SKOLGATAN
Här härjar jag 3-barnsmamma som började blogga för att berätta om vårat mellersta barn som har downs syndrom

tisdag 25 november 2008

Ebba-träning

Nu har vi vart och lämnat Lucas på dagis,han är jättestolt att få bli lämnad och Ebba får följa med hem igen. Idag ville Ebba ha en kram så då står hon med utsträckta armar,Lucas kramar henne och hon kramar tillbaks+klappar lite på ryggen på Ebbas speciella sätt,det är så mysigt när hon klappar så,det brukar hon göra på mig när man hämtar henne i sängen på morgonen.

Jag och Ebba har tränat en timme,herregud idag fick hon i klossarna i lådan mycket bättre,undra om det beror på gårdagens träning eller tur? Vi har nog aldrig kört träning på rutin förut utan bara tagit fram det som ligger närmast när man har haft tid. Nu ska jag köra samma sak hela veckan. Har även mailat min kära Ylva om hon har några bra tips på träning,jag tycker det är svårt att veta vad man ska göra för att få igång henne med talet,fast hon låter mycket och det känns som hon försöker och vill lära sig. Jag vill ha alla tränings-tips som finns så är det någon som har nått får ni gärna berätta om dom,tack!
En stolt Ebba:
Bygga torn är ju också skoj:

6 kommentarer:

Anonym sa...

Men vad duktig hon är att stapla klossar.
Det är ju en svår konst det där med att få klossarna att stanna kvar och på varandra..

Må så gott!

Kram!

Ps!
En extra stor kram till Ebba för att hon är så duktig!! Heja Heja!!

ylvisen sa...

Hej snygging, va gullig du är! Jag är ju ingen expert men ska fundera lite och svara på ditt mail! Klart hon har blivit bättre på klossarna eftersom ni har tränat! ;o)

sorenolsson sa...

Goa ungar!
:o)

Kanonfin blogg.
Må så gott!

/S

Lena sa...

Hejsan

Vad duktig Ebba är (och super söt).
Linnéa kunde inte sådana saker i Ebbas ålder lika med talet.
Linnéa har i och för sig alltid låtit men inget som man förstått.
De sista två åren har det kommit mer ord och nu börjar man förstå också.
Jag tror att bara att prata med varandra är träning nog.
Att teckna och säga ordet och hela tiden försöka få barnet att säga ordet sen att det blir på barnets vis är helt ok. Så gör och har vi tränat Linnéa.
Idag sa Linnéa paraply och hon sa det så här "allapy" och det var helt förstårligt.
Sedan kommer allt i omgångar.
Man väntar och väntar och tänker att hon aldrig kommer att lära sig och så helt plötsligt så bara kommer massor på en gång som man har väntat på.
Just nu tycker jag att hon har haft en svacka ett bra tag men, men med ordet paraply kan det säkert snart komma mer ord.

Emmas keramik sa...

Oj vad det händer grejer här på din blogg :)
Ebba är otroligt duktig ju som får i klossarna. All form av lek är jätte bra träning. Ta vara på och uppmuntra lekar/aktiviteter som du märker att hon gillar så kommer hon utvecklas av bara farten :)
kramar!

Kerstin B sa...

Hej! Kerstin med Clara här. Vi träffades i Kungälv när tjejerna var små. Språkträning är inte lätt som du skriver. Har du jobbat igenom ljuden bibbi, babba bobbo osv ordentligt så hon kan säga dem sortera dem och ge dig dem på uppmaning. Isåfall kan du ju gå vidare med sasa, sissi och sosso eller någon av de andra som oxå är bra för att hitta de olika ljuden i munnen. Vi försökte med mamma, mimmi och mommo med CLara men hon lystrade rätt men vägrade säga dem så vi släppte det och gick vidare på sassa.... Helheter och delar är oxå något att träna på om ni inte redan gjort det. Vi måste träna Clara på lyssningsövningar för där är hon slarvig. Jag har ett dokument med ca 700 ord som man kan göra inventering på ordförådsstatusen vid olika tillfällen för att få en hjälp vi inlärning av nya ord. När vi träffade Irene Johansson senast sa hon att man inte behöver vara så orolig för att talet inte kommer så snabbt som man önskar, det är bara att jobba på. Man kan träna grammatik osv utan tal. Ha det gott och hoppas att det var lite nya tips.