SKOLGATAN

SKOLGATAN
Här härjar jag 3-barnsmamma som började blogga för att berätta om vårat mellersta barn som har downs syndrom

söndag 31 maj 2009

Mammas dag♥

Idag har vi åkt hem från Göteborg,ätit pizza,solat och firat världens bästa mamma:-)!
Hon fick lotter och bullar som jag och Lucas har bakat,hon vann på några lotter så det var kul.
Jag och barnen passa på att ro lite i kanoten,man hinner ju knappt ro innan man krockar med land men barnen tycker det är spännande. Sen matades även änderna.

lördag 30 maj 2009

Vinst:-)


Vi vann!
Nu är Sofia i v.30:-)

Sol


Vilket väder vi har,så skönt. Har vart på stan och nu tar vi det lugnt på rummet,snart ska vi gå in till Johan och Sofia och dricka champange(lyxigt:-))sen ska vi till liseberg en sväng.

Hotellfrukost



fredag 29 maj 2009

Göteborg


Nu är vi i Götet,här bjuder jag på utsikten från vårt hotell på Avenyn:-).

Helg


Nu är det helg,sol,barnfritt,vin och snart åker vi till Göteborg med Fia,Fredrik,Sofia och Johan. Ska bli superskönt. Skål!:-)

torsdag 28 maj 2009

Tvillingar


Jag tycker det är så kul att Fia och Fredrik har tvillingar,så häftigt med två,dom blir bara mer och mer lika varann,jag tycker det är jättesvårt att se skillnad på dom. Idag var dom här och fika. Nu ska jag gå till jobbet det är jättemörkt på himlen,kommer nog bli regn. Jaha nu börja det regna,får nog ta bilen idag. Sista kvällen,imorgon är vi lediga!

onsdag 27 maj 2009

Berikat mitt liv

Ja idag var jag på step,skönt att starta dagen med träning. Lucas och Ebba fick vara hos farmor och farfar så jag tränade ifred,tack för det:-)

Lucas började dagis klockan 10,jag och Ebba har kollat på babblarna,Ebba tycker dom är så bra.


Igår på jobbet frågade en av mina arbetskamrater hur det är att ha ett barn med downs syndrom,jag sa som det är,hon har berikat mitt liv! Jag är så lycklig över mina 2 barn men det är allt spännande med en extra kromosom:-)


Nu ska vi ta en promenad innan jobbet.




tisdag 26 maj 2009

Klänning


Idag har jag hämtat min klänning,hängde den ute hos mamma och pappa så inte Martin blir frestad att kika.

Fint


Titta vad fint Martin och barnen har gjort på baksidan:-).

måndag 25 maj 2009

Träning


Här är ett roligt kort på Ebba som vi tog i helgen,hon är rätt så vig:-)
Klockan 9 idag infann vi oss på gymmet(jag och barnen)dom åt frukost och jag körde 20 min crosstrainer och 20 min styrketräning. Barnen skötte sig bra,jag ville se hur det gick med dom så vi kan gå på step på onsdag morgon och det kommer nog gå fint.
Nu måste jag gå och jobba,det är skitfint väder så idag känns det tungt...

Trapphål



Här får ni se vad Martin håller på med,han har öppnat upp trapphålet och håller på att sätta upp väggar i källaren.

söndag 24 maj 2009

Cykeltur



Jag,Ebba och Elsa bestämde oss för att gå ut och hämta Lucas hos mormor och morfar idag,jag tog med hans cykel så han fick cykla hem,det är 5 km enkel tripp dit ut och han cyklade hela vägen hem utan gnäll,duktiga killen!

Vi träffade på Marica och Filip när vi skulle starta vår promenad så dom hängde också på,det var så längesen jag träffade Marica så det var trevligt att få prata med henne,vi var ju också duktiga som gick en mil idag:-)
Sen stannade vi på kaffe och glass hos Marica,Ebba fick mat också så hon var nöjd.

lördag 23 maj 2009

Sol


Idag har det vart riktig sommarvärme. Jag och Ebba satt ute och slappa lite förut,jag drack vin och Ebba vatten:-)
Lucas fick sova över hos mormor och morfar,skönt för han att bli lite bortskämd utan att Ebba är med,han hade tvättat sin 4-hjuling när jag pratade med han.
Ebba verkar också tycka om att vara lite utan sin bror,vi har grillat och hon har lekt med Lucas hammare och cykel:-)
Imorgon ska ni få se bilder på vad Martin håller på med. Nu är det Robinsson som gäller.

Båtbygge

Lucas är ute hos mormor och morfar,dom byggde en barkbåt när vi var där sen ville han stanna en stund så nu är han där ute.

Ser ni båten där ute med änderna?

Han har även hjälpt Martin nere i källaren sen blev dom fikasugna så Lucas fick packa i fickor och händer:-)

fredag 22 maj 2009

Fredag?



Känns som söndag idag fast det är ju bara fredag,gött!
Idag har vi haft Martins föräldrar här på fika,jag har bakat massor i två dagar nu så vi måste ju ha folk som vill äta det också. Igår gjorde jag en blåbärspaj som var supersmarrig,2 sorters kakor som jag frös in och en kladdkaka,det var den vi åt idag,den var också god. Idag har jag bakat bullar och chocolate cupcakes som också blev smarrigt,nu har jag massa fika om någon kommer och hälsar på:-)

Lucas har lekt med Arvid idag,dom har vart ute och snickrat för hålen i planket så inte Elsa kan smita ut,tyvärr blev dom inte klara innan dom tröttna och gick in och lekte...


Nu ska jag lägga mig i ett bad med ett glas rött,sen ska vi se på Allt flyter. Trevlig fredagkväll på er!

Dålig uppdatering..

Oj vad dålig jag vart på att uppdatera,fy mig!

Här är iallafall lite bilder från igår,först var vi på marknad,jag och Ebba gick med mormor och Lucas gick med morfar. Lucas hade fått massa grejer av morfar,solglasögon,chips,snurra,godis och en såpbubbelmaskin,han var lycklig:-) Ebba fick en snurra.

På kvällen var det cruising,Ebba hade ute krombågen som hon inte hade gjort nått annat och Lucas fick sitta i fram och tuta.

torsdag 21 maj 2009

Cruising


Vi är på cruising i Tibro,fick åka ett strög med Johan och Marie,magnus är chafför och Ebba stortrivs,har raggar-armen ute och vinkar till folk:-).

onsdag 20 maj 2009

Storhandling


Jag och barnen har vart i Skövde och storhandlat mat,köpt nya stövlar och foppa-skor till Ebba och spindelmannen-skor till Lucas sen var vi på plantagen och köpte ett litet träd till vår kruka och så tog jag smultronplantor till en annan kruka,Lucas tycker så mycket om smultron.
Nu ikväll har jag rensat ut alla vinterkläder och slängt sånt som är trasigt,känns skönt.
Imorgon är det marknad här i Hjo!
Nu ska vi se på film,trevlig kväll på er:-)

tisdag 19 maj 2009

Tuva-gos


Camilla och Tuva kom förbi en sväng idag,jag har inte sett Tuva på 3 veckor så det var på tiden,hon är så go,ålar precis som Ebba gjorde:-)

Vi har vart ute,Ebba cykla lite trehjuling,hon kommer knappt fram men hon vet hur hon ska göra och når fram med fötterna så det går åt rätt håll.


Stackars Martin har jätteont i huvudet,så ont så han har spytt,nu är han ute och går för han behövde luft,hoppas han mår bättre imorgon.
Jag har vart på ett step-pass ikväll,blir bara roligare för varje gång,nu vet man ju dom flesta stegen så det är lättare att hänga med.

Imorgon är sista jobbdagen denna veckan,sen är vi lediga ända till måndag kl 14,helt perfekt:-)!
Nu är det Desperate housewives som gäller!

måndag 18 maj 2009

Ballar av stål

Kollar jag på nu,jag tycker det är så bra! He,he!

Efter jobbet idag åkte jag och Lucas till logopeden,Ebba var hos mormor under tiden. Jag och Lucas passade på att handla när vi var själva så vi kom inte hem förrän vid 18-tiden så det var bara åka hem,äta kvällsmat och lägga sig(för barnen),vi läste en ny bok vi köpte på maxi idag "Alfons Åberg leker med ord" passade bra eftersom logopeden vill att vi ska träna på ord och utöka ordförrådet.


Jag var så trött när vi kom hem så jag orkade inte laga någon mat,så det blev smörgås för mig med,inte bra... När barnen hade lagt sig tog jag mig ett bad och nu är jag pigg igen,nu när jag borde lägga mig.

Idag har jag satt in mitt första inlägg i Ebbas nya "idagbok",nu har vi den riktiga innan körde vi med en vanlig bok. Det blev inte så mycket bilder från eftermiddagen för hon har ju bara(inte så bara:-)) vart med mormor.

Idag har målaren vart här och spacklat i rummen,kul!

söndag 17 maj 2009

Solig söndag





Förmiddagen ägnades hos familjen Norrgård,dom ska bygga ut huset så Martin var där och kikade på ritningar mm(jag vet inte för vi andra var ute i solen)

Det tog ett tag men till slut kom Ebba igång,hon är lite rädd för Meja men när hon hade somnat passa Ebba på att röja i hennes rum och sitta hos Johanna. Meja har växt och börjat prata massor sen jag träffade henne sist,en riktig sötis:-)
Johanna hade gjort jättegoda pajer!

När vi kom hem ville Lucas ut på sin sparkcykel så vi gick en promenad och avslutade den på skolgården,där var Marica med sina barn så jag fick ett så fint kort på Ebba och Filip.

Nu har Martin gipsat klart Lucas,Ebbas-rum och garderoben,så nu ska snart målaren komma och spackla.

lördag 16 maj 2009

New York Blueberry cheesecake

Detta har vi ätit ikväll,väldigt god men mastig...


Ingredienser
1 kaka
Kexbotten:
300 g
digestivekex
150 g
smör
Cheesecakesmet:
600 g
philadelphiaost
2,5 dl
kesella, 10%
1 dl
strösocker
1 dl
majsstärkelse
2 tsk
vaniljsocker
3 st
ekologiska ägg
1 dl
vispgrädde
200 g
vit kvalitetschoklad
1,5 dl
färska blåbär, (eller frysta)

"Det här är ett underbart originalrecept från en diner i New York. Till och med min amerikanska väninna säger att det är den godaste cheesecake hon har ätit. Dessutom är den väldigt enkel att göra. Servera den gärna kylskåpskall, då är den lättare att skära upp i snygga bitar. Om kakan inte vill lossna från formen brukar jag ta en liten kniv och skära försiktigt längs med kanten."1 kaka.


Gör så här

1 Sätt ugnen på 175 grader.
2 Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
3 Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
4 Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
5 Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
6 Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
7 Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
8 Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
9 Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
10 Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
11 Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.

Ett recept av Leila Lindholm

Sparkcykel och bak

Idag åkte jag och barnen in till Skövde och köpte en sparkcykel och cykelhjälm till Lucas. Nu får Ebba ta över Lucas gamla sparkcykel med tre hjul men vi fick kapa en bit av styret för den gick inte att sänka så mycket som hon behövde,hon har bara tagit några försiktiga sparkar än men nu har hon en hon kan träna på.


Vi handlade även på Maxi och jag köpte Leilas bakbok,Fia hade bakat ur den och det var ju så gott så jag köpte den jag med:-) Jag och Lucas har bakat kolakakor som blev goda och nu har jag en typ av cheescake tror jag det är i kylen som vi ska prova till melodifestivalen ikväll.


Jenny och Mojje har också vart förbi till Ebbas förtjusning:-)

fredag 15 maj 2009

Ledig fredag:-)


Idag är min lediga fredag och solen skiner♥!

Vi har vart med Fia,Axel och Wilmer ute hos mina föräldrar och hämtat ner lite grejer från deras vind som Axel och Wilmer ska ha. Bra att sakerna kommer till användning.

Sen åkte vi hem till dom och fika,Fia är så duktig på att baka,smaka mums. Vi satt ute i det fina vädret och jag tänkte gå ut och sätta mig lite till nu,bäst att passa på.

Igår hade Martin vart och köpt en Soda stream,han är ju så bra min blivande man,precis vad jag ville ha:-)
Sen vill jag säga grattis på namnsdagen till alla mina söta vänner som heter Sofia,jag har ju ett par som har en liten större plats i mitt hjärta,ni vet vilka ni är:-)

Bilder från grillkvällen